batuska

Promo photo

 

Black metal atrakcija Batushka dolazi 3. prosinca po prvi puta u Hrvatsku, točnije u zagrebački Boogaloo Club u sklopu svoje turneje „European Pilrimage Tour 2017“. Na turneji još uvijek promoviraju svoj album prvijenac ‘Litourgiya’ objavljen u prosincu 2015. godine, koji je odmah zadobio same hvalospjeve, tako od strane kritičara, tako od strane publike, do te mjere da su ga neki proglasili „remek djelom“.

Batushka su relativno novi bend iako su sastavljeni od članova etabliranih metal bandova. No, tu počinje njihova misterija, ne znaju se identiteti članova grupe, a na pozornici svi imaju prekrivena lica maskama. Mističnost se nastavlja s glazbom koja se bazira na crkvenim napjevima i mračnoj darkerskoj atmosferi koja se iznenada pretvara u death i black metal sa screamanim vokalima tipičnima za black metal glazbu, pa ponovno vrača u na početnu atmosferu. Pravi mističan doživljaj dočaravaju i svojim živim nastupima koji su pravi performancei bazirani na ritualima, s kukuljicama, svijećama, tamjanom, ikonama, oltarom. Batuska je dosad uvijek iznova stvorila oduševljenje u publici, a to su dokazali i svojim nastupom na ovogodišnjem „Metaldays“ festivalu u Tolminu.

 

Batushka live

Batushka live @MetalDays 2017. (foto:Slavica Rudec)

 

Kao predgrupe za zagrebački koncert black metal atrakcije Batushka su odabrani zagrebački black metalci Frozen Forest koji promoviraju svoj album prvijenac „Ancient Ritual“ i slovenski ekstremni metalci Ater Era koji kombiniraju black i doom metal sa psihodelijom i ambijentalnom glazbom, te promoviraju svoj treći album „Clades“.

Određena je i satnica za ovaj koncert i pošto se radi o nedelji će sve početi malo ranije, pa su tako vrata najavljena za 19:30 sati, Ater Era će svoj nastup započeti u 20:00 sati, Frozen Forest u 20:45, a Batushka će početi u 21:45.

BATUSHKA-

 

Cijena ulaznice iznosi 130 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 150 kn.

Pretprodajna mjesta; ZAGREB:
Boogaloo Club – Ulica grada Vukovara 68 (ulaz iz Ivana Lučića),
Dirty Old Shop – Tratinska 18,
Rockmark – Berislavićeva 13,
Kloto – Masarykova 14,
Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37,
Metal Beer Bar Valhalla – Radićeva 25,
Purgatory – Ozaljska 47.

RIJEKA:
Dallas Music Shop – Splitska 2A,
OSIJEK – Rock Shop Stress – Strossmayerova 7.
Online: On Parole – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem, www.eventim.hr