Tvrđava Brod u Slavonskom Brodu ovog će ljeta ugostiti neka od trenutno najaktualnijih imena domaće glazbene pop rock scene. U suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Slavonskim Brodom, CMC televizija, uz tradicionalni CMC festival u Vodicama, ove godine predstavlja i prvo izdanje CMC Slavonija Fest – CMC200, koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2016. godine.

CMC Festival Slavonski Brod

Prekrasna barokna pogranična tvrđava na rijeci Savi pretvorit će se u veliku rock pozornicu koju će 27. kolovoza zauzeti Teška industrija, Adastra, Bang Bang, Buđenje, Emir & Frozen Camels, Saša Lozar, Flyer, Mia, Republika, Regina, En Face, Hard Time, Keops, Filip Dizdar i Judette, a osim toga, organizatori festivala pripremili su i pravu koncertnu poslasticu za kraj, regionalne atrakcije – beogradski Van Gogh i legendarne Majke.

Kao što i priliči prvom izdanju festivala, osigurana je vrhunska produkcija, od audio opreme do scenografije, rasvjete i voditelja, a svakako valja spomenuti da će svi izvođači nastupati uživo, što garantira vrhunsku glazbenu koncertnu poslasticu u trajanju od više od 5 sati!

Još jedno iznenađenje u sklopu festivala je i, kako Brođani kažu, “nikad prežaljeni” Rock maraton. Ovo legendarno glazbeno događanje odvijalo se tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća na stadionu pokraj Save, a pohodilo ga je na tisuće mladih koji su od večeri do ranih jutarnjih sati uživali u koncertima najboljih bendova tadašnje, bivše države. Rock maraton prethodit će CMC festivalu, a održat će se u petak, 26. kolovoza. Na zasebnoj pozornici postavljenoj u Tvrđavi Brod nastupit će nova imena brodske i slavonske rock scene uz headlinere čija imena organizatori još drže u tajnosti. Ulaz na događaj je besplatan.

26. i 27. kolovoza CMC Slavonija Fest – CMC200 i Rock maraton nesumnjivo će privući veliki broj posjetitelja, zbog odličnog line up-a, ali i zbog prekrasne destinacije. Prema riječima organizatora, želja im je da CMC Slavonija Fest – CMC200 u sljedećih nekoliko godina preraste u festival koji će nadići lokalnu razinu te postati jedna od značajnijih glazbenih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske.