DARK TRANQUILITY

Promo photo

 

ŠVEDSKE METAL LEGENDE DARK TRANQUILITY UZ GOSTE EQUILIBRIUM, VINEGAR HILL I GHIDRAH DOLAZE 5. TRAVNJA U ZAGREBAČKI BOOGALOO PREDSTAVITI SVOJ NOVI ALBUM „ATOMA“.

„Atoma European Tour 2018“
DARK TRANQUILITY
EQUILIBRIUM
VINEGAR HILL
GHIDRAH
05.04.2018. četvrtak u 19:00
Boogaloo, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb
170/190 kn

DARK TRANQUILITY

 

Pioniri geteburške škole death metala Dark Tranquillity dolaze u četvrtak 5. travnja u zagrebački Boogaloo predstaviti svoj posljednji, jedanaesti album „Atoma“. Kao posebne goste dovode njemačke folk metalce Equilibrium.

Dark Tranquility su svoju karijeru započeli 1989. godine pod imenom Septic Broiler, 1990. godine mijenjaju ime u Dark Tranquility, a 1993. godine objavljuju svoj debi album „Skydancer“ na kojem je tada pjevao Anders Fridén koji se kasnije priključio grupi In Flames. 1995. godine je gitarist Mikael Stanne preuzeo ulogu pjevača/frontmena na kojoj je i dan danas i objavljuju album „The Gallery“ koji se smatra vrhunskim radom metala tog vremena. Posljednji album „Atoma“ je poseban po tome što ima više „clean“ vokala, mirniji i mračniji je od prijašnjih.

 

Dark Tranquillity

 

Equilibrium su osnovani 2001. godine, dolaze iz njemačkog grada Starnberga i u svojoj glazbi pored folka i metala koristi i elemente simfonijskog i black metala, te tradicionalne njemačke glazbe. Većinom svoje pjesme izvode na njemačkom jeziku, a najčešća su im tema njemački mitovi i legende. 2005. godine su objavili svoj prvi studijski album „Turis Fratyr“. 2008. godine objavljuju novi album „Sagas“. 2010. godine pjevač Helge Stang i bubnjar Manuel Di Camillo napuštaju bend, a zamjenjuju ih Robert “Robse” Dahn iz pagan metal sastava Vrankenvorde i Tuval “Hati” Refaeli iz death metal sastava Viscera Trail. U toj postavi iste godine objavljuju treći album „Rekreatur“. Posljednji album „Armagedon“ su objavili 2016. i poseban je po tome što je mračniji od dosadašnjih te ima više pjesma otpjevanih na engleskom jeziku.

Kao predgrupe će nastupiti dvije austrijske metal grupe, Vinegar Hill i Ghidrah. Vinegar Hill su osnovani 2007. godine i predstavnici su melodičnog metala. Do danas su objavili četiri albuma, a na ovoj turneji predstavljaju svoj posljednji album „Ghost Flowers“. Ghidrah su mladi žestoki raw modern metal bend s kombinacijom vrištućih i emo vokala.

Početak koncerta je najavljen u 19:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 170 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 190 kn.
Pretprodajna mjesta u ZAGREB: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Metal Beer Bar Valhalla – Radićeva 25.
RIJEKA: Dallas Music Shop – Splitska 2A, OSIJEK – Rock Shop Stress – Strossmayerova 7.
Online: On Parole – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem, www.eventim.hr

Fb event:
https://www.facebook.com/events/170831133521924/