Svoj dolazak najavila su najjača regionalna i nekoliko svjetskih graffiti i street art imena!

 

27.-29.7.2017. / Bol

Međunarodni graffiti festival

★ Najbolji boutique festival 2016 ★

Nagrada Ambasador

 

Graffiti na Gradele

Graffiti na Gradele Promo photo

 

Kakvo ljeto nas čeka u Bolu na Braču! Šesti Graffiti na Gradele priprema najjači line up do sada i sada definitivno više nema dvojbe – bolska Bijela kuća mjesto je koje ove godine ne smijete zaobići.

Ako vam tri dana najbolje ljetne zabave u hladu borove šume, s plažom tik ispod lokacije nije dovoljno, organizatori Graffita na Gradele potrudili su se da vam dolazak u Bol od 27. do 29. srpnja bude najbolja odluka ove godine.

Na najbolji boutique festival prema izboru Klubske scene po prvi puta dolazi Edo Maajka, ambasador hip hopa, čovjek s tri Porina i pet studijskih albuma u zavidnoj 25-godišnjoj karijeri! Uz Edu Maajku, line up drugog rap dana (29.7.) pojačan je s mladim snagama – na GNG dolaze Krešo Bengalka, Tone Tuoro & Marchello. Prvi izvođački dan (28.7.), takozvani trap dan, već je ranije najavljen i u Bol dolazi cijela Triestri banda – Kuku$i i Buntai predvođeni trap lordovima High 5.

 

Ako ste mislili da je već sada Graffiti na Gradele nadmašio sam sebe, čekajte još malo. Upotpunjen je i line up writera i street art umjetnika – najveća regionalna imena skupit će sprejeve i boje i kreću put Bijele kuće i Fabrike, a Graffiti na Gradele sprema i najviše internacionalnih gostovanja do sada! Nije ni čudo jer kada vas putnička stranica Momondo svrsta na popis deset najboljih svjetskih street art festivala u 2017., tik uz festivale u Stockholmu, Kopenhagenu, Montrealu i Bristolu, dovesti svjetska imena u svoje dvorište više nije težak zadatak.

S dalekog otoka Réunion u Indijskom oceanu, negdje između Mauricijusa i Madagaskara, dolazi graffiti legenda JACE koji crta još od davne 1989., iz Španjolske stiže Sebas Velasco, zvijezda poznata po svom specifičnom stilu rada. S njim će iz Španjolske potegnuti i Iñigo Sesma, a iz Paname ženske snage dolazi pojačati Andi Soto.

Dugu listu artista regije predvodi domaći, a svjetski dvojac – Lonac, autor kucajućeg srca koji je svojim artom po pročeljima zgrada oduševio cijeli svijet, a tu je i domaći veteran, tata mlađe generacije graffiti i street art umjetnika Lunar koji će i ove godine ostaviti svoj trag na zidu Fabrike. Najbolje od regije donose Azram, Chez 186, Sarme, Artez, Junk, Nikola Mihajlović, Modul Osam, Bare (Pimp My Pump), Casino, Royal, Mane Mei, Hana, Artu Ditu, Anxio, Wuper Kec, Smack i Rina.

U cijelom tom kreativnom kaosu najboljeg ljetnog street art festivala nećete imati vremena odmoriti nogice jer će se cijeloga dana i cijele noći za DJ pultom izmjenjivati VRH (Kiša metaka), Kuna, Niki Peducci, Nina Davis (Gang Gang), Oliver (Bassinga), Oberön (Oberkuul & Frühstück), Zembo (Blaw:Blaw), Rofellos (Grime Croatia), Wvdup, Tikach, Gezin 808 Mafia i Radio Los Santos.

 

Uz ovakva imena već sada možemo očekivati rekordan broj posjetitelja, a Graffiti na Gradele iskustvo još je uvijek u potpunosti besplatno. Graffiti na Gradele već su ucrtani na svjetsku kartu najboljih street art festivala, nedostaje im još samo najbolja ekipa koja se svake godine okupi na najboljem ljetnom druženju i zato – svi u Bol od 27. do 29. srpnja!

 

DRUŠTVENE MREŽE I KONTAKT

Facebook

Instagram

Tumblr

Graffiti na Gradele 2017