Distune Promotion i Rock Svirke u suradnji s Coda Agency predstavljaju:

 

ALGIERS (USA)

Subota, 27.1.2018., od 22h, @OKC Palach

 

ALGIERS (USA)

http://algierstheband.com/
https://www.facebook.com/Algierstheband/
https://www.youtube.com/watch?v=lGZXzmM1smM

 

Riječka klupska premijera benda Algiers kao glazbeni odgovor na mračna vremena u kojima se nalazimo!

Bend čine svjetski putnici, lokalno i globalno spojeni, a žive na relacijama London – Atlanta – New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, drugi po redu album The Underside Of Power djelo kojim jasno govore o korijenima otpora u društvu.

The Underside Of Power iskočio je kao jedan od najzamjećenijh albuma godine do sada, s pohvalama koje pršte s obje strane Atlantika iz publikacija The Observer, Rolling Stone, Uncut, The Wire, Quietus, A.V Club, DIY, Clash i The Line of Best Fit među mnogima drugima, kao i ulaska u UK Chart Store top 10.

Snimljen u Bristolu, producirao ga je Adrian Utley (Portishead) i Ali Chant, mixao Randall Dunn (Sunn O))), a post-produkciju radio Ben Greenberg (The Men, Hubble, Uniform). Riječ je o beskompromisnom i strastvenom albumu koji je eklektičan po stilu, pa nalazimo gospel, južnjački rap, post punk, italo, soul itd..

Kao multinacionalni kvartet s najviše dva člana koja istodobno žive u istom gradu, fizička raštrkanost ih otkriva kolektivno i individualno, te ih izlaže izazovima provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike.

Dok se mnogi umjetnici čine nezainteresiranima, ili se čak boje potpuno uključiti u te potentne teme u svojim pjesmama, Algiers voli izravan pristup. “Odrastajući na jugu, kritike klase i rase bile su veoma jake i ponekad nasilno potisnute”, kaže basist Ryan Mahan. “To je razlog zašto inspiraciju crpimo od Pantera ili Chicano pokreta..”

Early bird ulaznice po cijeni od 65,00kn u prodaji od petka, 24.11. sve do četvrtka, 30.11.

Od 1.12. cijena ulaznica iznosi 80,00kn i stoji sve do dana koncerta kada se penje na 110,00kn. Ulaznice dostupne u Dallas music shop Rijeka i sustavu Entrio.

Dakle, nema druge nego i uživo posvjedočiti o ovoj live glazbenoj eksploziji koju s nestrpljenjem čekamo!