Wintersun

Promo photo

 

FINSKA MELODIC DEATH METAL SENZACIJA WINTERSUN DOLAZI 9. LISTOPADA U ZAGREBAČKU TVORNICU KULTURE UZ PREDGRUPE WHISPERED I BLACK THERAPY

Finska symphonic death metal senzacija Wintersun će 9. listopada nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture u sklopu svoje turneje „Forest Tour 2017“, na kojoj promoviraju svoj treći studijski album „The Forest Season“ (Nuclear Blast). Kao posebni gosti na turneji nastupaju finski metal samuraji Whispered i talijanski melodic death metalci Black Therapy.

Wintersun je osnovao 2004. godine, nakon odlaska iz grupe Ensiferum, frontman banda Jari Mäenpää. Iste godine objavljuju svoj album prvijenac, jednostavno naslovljen „Wintersun“ i odmah dobivaju visoke ocjene i odlične kritike. Album od svoje uvodne „Beyond The Dark Sun“ do posljednje pjesme „Sadness And Hate“ odiše tipičnom nordijskom atmosferom, moćnim i hladnim gitarskim rifovima i nemilosrdnim bubnjarskim dionicama. Idućih osam godina su radili na novom albumu „Time I“ nakon kojeg kreću na velike turneje sa Korpiklaani, Eluveitie i Fleshgod Apocalypse,…. kada su prvi puta posjetili i našu zemlju. Prošlo je još pet godina do novog, trećeg studijskog albuma, sonične pustolovine pod imenom „The Forest Season“ koji predstavljaju na ovoj turneji. Ovaj album je definitivno najrazličitije djelo Wintersuna do danas i potvrđuje njihov status kao „jednu od onih“ grupa! Njegova zamršenost znaći da će vam trebati neko vrijeme da ga apsorbirate, ali onda ćete biti nagrađeni fantastičnim putovanjima kroz vaš um. Na albumu se savršeno isprepleću utjecaji nordijske folk glazbe, azijske tradicionalne glazbe s melodičnim simfonijskim death metalom te ponekim black metal dijelovima. S novim albumom je Jari Mäenpää još jednom dokazao da ima čarobnu moć za stvaranje glazbenih djela.

 

Wintersun at Metalcamp, Tolmin 2011

Wintersun at Metalcamp, Tolmin 2011

 

Kao posebni gosti na ovoj turneji nastupaju Whispered koji sviraju zanimljiv i vrlo originalan spoj sjevernjačkog melodičnog death metala, japanske narode glazbe i simfonijskih elemenata tako tvoreći novi žanr – „samurai metal“. Na ovoj turneji predstavljaju svoj najnoviji album „Metsutan – Songs Of The Void“. Prvi će na stage izaći melodic death metalci Blacktherapy koji dolaze iz Rima. Osnovani su 2009. godine, a u prosincu prošle godine su objavili svoje drugo studijsko izdanje „In The Embrace Of Sorrow, I Smile“.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati a cijena ulaznice iznosi 170 kn u pretprodaji i 200 kn na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti preko Entrio i Eventim sustava.

 

WINTERSUN
https://www.facebook.com/wintersun
https://www.wintermadness.net/

WHISPERED
https://www.facebook.com/whisperedband/

BLACK THERAPY
https://www.facebook.com/blacktherapyband/