Glazba je čudo, koncert i izložba,Palach

Polaznici Event Menadžment radionica Udruge Ri Rock predstavljaju događaj: „Glazba je čudo“

U subotu, 26. svibnja 2018., u Omladinskom kulturnom centru Palach održat će se događaj pod nazivom „Glazba je čudo“, u organizaciji Udruge Ri Rock i polaznika Music Box radionice Event Management. Udruga Ri Rock ove je godine proširila svoje Music box glazbene radionice pa su, osim učenja osnova sviranja gitare, bas gitare i bubnja, organizirali i radionice na kojima su polaznike educirali o organizaciji događaja. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, grada Rijeke, Lučke uprave Rijeka te Primorsko – goranske županije. Polaznici će znanja i vještine stečene na radionici pokazati svojim završnim radom – organizacijom glazbenog događaja u OKC Palach.

„Glazba je čudo“ prvi je od tri događaja polaznika radionice event menadžmenta. Osnovna ideja događaja jest naglasiti važnost glazbe u našim životima i podsjetiti na čudesnost kojom obavija svakodnevicu. Glazba, osobito rock, u užurbanom suvremenom svijetu pomalo gubi značaj koji je imala u prošlim desetljećima, a ovaj događaj potpuni fokus stavlja na tu iznimno važnu umjetnost.

Izložba
Događaj započinje u 19 sati pop-up izložbom u suradnji s Muzejom informatike PEEK&POKE. Izložba je posvećena uređajima za slušanje glazbe koji su obilježili generacije i način na koji su svakodnevno uživali u glazbi. Od zaboravljenog magnetofona, legendarnog walkmana pa do vječnog vinila i gramofona, ova izložba posjetitelje će odvesti na putovanje kroz prošlost i podsjetiti ih na vremena kada glazba nije bila dostupna u nekoliko klikova. Moći će se vidjeti i tranzistor, diktafon, CD te MP3 playeri, a izložba je interaktivna pa će posjetitelji moći zavrtjeti ploču ili poslušati neki stari hit na walkmanu. Uz navedeno, bit će izložene i fotografije Matilde Rudec, višestruko nagrađivane koncertne fotografkinje iz Slavonskog Broda, koja je svojim objektivom zabilježila nastupe kultnih imena riječke rock scene. Fotografije su nastale na koncertima koji su se održali u raznim klupskim prostorijama te je savršen uvod u koncerti program koji slijedi nakon izložbe.

Koncert
Glazba je ipak najčudesnija uživo, pa nakon izložbe slijedi koncert na kojem će nastupiti Recycle or Die, bend svestranog riječkog umjetnika Ivana Valušeka te mladi riječki bendovi Fanaa i Nelaay. Koncertni dio donosi iznenađenje koje će nastupe pretvoriti u jedinstveno iskustvo i pridati im novu dimenziju, a chill atmosferi u kultnoj dvorani Palacha pridonijet će kauči na kojima će se posjetitelji moći opustiti i u potpunosti prepustiti glazbi.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna moći će se kupiti na dan događaja, 26. svibnja. 2018., u OKC Palach, a ulaznica vrijedi za izložbu i koncert.

SATNICA
19:00 Otvaranje izložbe

Koncert:
22:00 Nelaay
23:00 Fanaa
00:00 Recycle or Die

Posljednje subote u svibnju svratite u OKC Palach, podržite mlade riječke glazbenike i organizatore, a sebi priuštite opuštenu večer i uživajte u ovom zanimljivom glazbenom putovanju!

Fcebook event: Glazba je čudo