KONCERT U SJEĆANJE NA DAVID BOWIEA UZ GRUPU THE GIFT, SPECIJALNOG GOSTA MASSIMA I 80’S PARTY U SUBOTU 27. SIJEČNJA U ZAGREBAČKOM BOOGALOOU

U subotu 27. siječnja ćemo s koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo obilježiti drugu godišnjicu od kako nas je napustio jedan od najvećih glazbenika, umjetnika svih vremena, neponovljivog i čudesnog David Bowiea. On je definitivno bio najzanimljivija ličnost pop kulture, bio je toliko sveopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjelih rockera do ljubitelja pop glazbe.

 

Koncert in memoriam David Bowie

 

U glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao, mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere, kao glumca iz filmova i kazališnih predstava. Uglavnom, ne vjerujemo da postoji čovjek kojeg je Bowie ostavio ravnodušnog, a svi bi se složili da je bio mudar, talentiran, draga osoba. Iza sebe je Bowie ostavio bogat i raznovrstan glazbeni opus s kojim se može rijetko tko mjeriti, a njegov posljednji album „Blackstar“ koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije smrti, je definitivno njegov rekvijem, remek djelo s puno mistike i zagonetnih poruka koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja. Mediji su taj album proglasili za album 2016. godine, što definitivno i jest, a i mnogo više. Pored toga je „Blackstar“ najprodavaniji album 2016. godine, a David Bowie proglašen osobom 2016. godine u magazinu „Time“. Bowie je postigao jedne od najvećih tiraža sa svojim albumima, devet platinastih, jedanaest zlatnih i osam srebrnih tiraža i preko 140 milijuna prodatih albuma. 1996. godine je Bowie uvršten u „Rock and Roll Hall of Fame“ i po svemu tome jedan od najuspješnijih glazbenika svih vremena.

 

The Gift

The Gift (Promo photo)

 

Na ovom koncertu ćemo odat počast Bowievom liku i djelu s nastupom, definitivno jednog od najboljeg svjetskog Bowie tribute benda, novosadske grupe The Gift koja će odsvirati presjek hitova David Bowiea od „Space Oddity“, „Starmen“, „Changes“, „Ziggy Stardust“, „Man Who Sold The World“, „Sorrow“, „Rebbel, Rebbel“, „Heroes“, „Ashes To Ashes“, „Let’s Dance“, „Under Pressure“, „Moder Love“, „Hello Spaceboy“ „The Stars (Are Out tonight)“,…. do posljednje „Blackstar“, a kao specijalni gost će nastupiti jedan od najvećih ovdašnjih pjevača i jedan od najvećih ljubitelja Bowieovog opusa, fenomenalni Massimo Savić .

 

Massimo Savić

 

“Novosadska cover petorka The Gift izvodeći edukativni muzički sadržaj, britanski rokenrol 80-ih i 90-ih, donosi publici autentičan scenski nastup baziran na plesnim pokretima velikih muzičkih ikona. Na ovim prostorima se napokon, osim pukog sviranja ili „skidanja” pjesama, može osjetiti nešto malo više magije u muzici. Insistiranje na interakciji s auditorijom, prisnosti koja istovremeno šokira i oduševljava prisutne lascivnim i grotesknim pokretima, probijanjem barijere stage-a, čestim silaženjem u publiku, i najzad, fizičkim dodirom sa slobodnijim fanovima koji se odlično provode. Ovakvi događaji su imitacija nečega što se nekada stvarno odigravalo u klubovima u Britaniji, kao i uspješan bijeg od surove stvarnosti.”… (PPRESC- Aleksandar Vukelić).

Uz koncert će biti projicirane projekcije video spotova i fotografija David Bowiea, a nakon koncerta slijedi veliki 80’s Party na kojem će Tomi Phantasma i Schultz vrtit glazbu koja je povezana s David Bowiem, kao npr. Iggy Pop, Eurythmics, T-Rex, Queen, Depeche Mode, Bauhaus, Simple Minds, Blondie, INXS, Talking Heads, Ultravox, Soft Cell, Alphaville, OMD, New Order, Joy Division, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, Yazzo, Pet Shop Boys, The Smiths, Suede, EKV, The Stranglers, Human League, Placebo, Editors, Pixies, Nine Inch Nails,…. i naravno puno Bowiea.
Početak eventa je najavljen za 21 sat a cijena ulaznica iznosi 60 kn u pretprodaji i 70 kn na ulazu u dvoranu. Pretprodajna mjesta: Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68, Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, , Octopus – piercing & tatto studio – Gundulićeva 31, Entrio, Eventim. Ulaz samo na 80’s Party nakon koncerta će se naplaćivati 20 kn.