PARKWAY DRIVE
ARCHITECTS
THY ART IS MURDER
03.02.2016. srijeda u 19:30
Tvornica Kulture, Šubićeva 2, Zagreb
Ulaznice :190/220 kn

 

 

Nakon vrlo bogate koncertne sezone u 2015, godini gdje je i metal publika zasigurno došla na svoje izgleda da ni 2016. neće biti ništa manje zanimljiva. Već početkom veljače, točnije u srijedu 3. veljače, u zagrebačku Tvornicu Kulture dolazi australska metal core atrakcija Parkway Drive. Petorka Parkway Drive dolazi iz na prvi pogled idiličnog, a u stvari poprilično mračnog surferskog grada, je utjelovljenje dualnog kaosa, prirodnog,  jer izbacju energiju poput ogromnog surferskog vala i ljudskog, jer je njihovo djelovanje odgovor na ljudsko nasilje. Ta dualnost se osjeti i prilikom njiovih nastupa u živo kojoj doprinosi i njihova vrlo raznolika publika. Parkway Drive na ovoj turneji , nazvanoj „IRE European Tour 2016“ predstavljaju svoj novi, peti studijski album „IRE“ koji su objavili za prestižnu američku alter izdavačku kuću Epitapah i sa kojeg su do sada skinuta tri single/videoa; “Vice Grip”, “Crushed” i “The Sound of Violence”. Novi album je pomak u zvuku koji se odmakao od tipičnog metal corea i zvući više metal, dok sam bend izjavljuje da je novi materijal napravljen pod utjecajem Rage Against The Machine, i zvukovno i lirički.

Parkway Drive na ovoj turneji dovode još jedan vrhunski sastav koji svaki dan postaje sve značajniji na metal core sceni, britanski Architects koji u svojim radovima ne skrivaju svoje pro-ekološke stavove i preziru ignorantne stavove. Iza sebe imaju šest albuma i jedan EP na kojima su vrlo zanimljivo pomješali razne podstilove od harcorea, metalcorea, mathcore,….. i definitivno će biti velika konkurencija Parkway Driveu na stageu.
Kao prvi bend će nastupiti autori jednog od najkontraverznijih metal albuma u 2015. godini, australska death metal mašina Thy Art Is Murder. Radi se o albumu nazvanom „Holy War“ čiji omot, riječi i video spotovi predstavljaju realistično razmišljanje o svijetu u kojem živimo, sve upakirano u teške riffove i brze ritmove bubnjeva što naglašava njihove stavove.

Početak koncerta je najavljen u 19:30 sati, a cijena ulaznica je 190 kn u pretprodaji te 220 kn na ulazu.
Ulaznice možete nabaviti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu:
Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: dirtyoldempire.com i 01 5573 888)
Kloto – Masarykova 14
Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7
Purgatory
U Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2
U Ljubljani: Madness, On Parole – http://www.on-parole.com/shop/tickets,
Eventim sistem, www.eventim.hr.

About The Author