Nakon šest uspješno održanih Student Day Festival nastavlja s jedinstvenim projektom kako u Hrvatskoj tako i u široj regiji. Student Day Festival će u 2016. godini predstaviti dane posvećene studentima, projektima i aktivnostima koji se tokom godine stvaraju u Rijeci i regiji. Kao i do sada studentima i svim građanima će ponuditi repertoar kulturnih, sportskih, zabavnih i glazbenih sadržaja uz poznate hrvatske i svjetske glazbenike. Očekuje se rast broja posjetitelja koji je već u predhodnom izdanju dosegao brojku od čak preko 20.000 tisuća studenata Sveučilišta u Rijeci i ostalih gradova i regije, što ovaj projekt čini jednim od najznačajnijih studentskih događaja u Republici Hrvatskoj.

 

Student Day Festival 2016

 

Projekt Student Day Festival je podijeljen u nekoliko faza. Prva faza projekta predstavlja kulturni tjedan (Culture Week). Predstave i kulturni sadržaj doprinijet će i unaprijediti studentski standard u domeni kulture, ali i motivirati studente da se aktivno uključe u bogati kulturni život grada Rijeke.

Službeni dio festivala započeti će u petak 27. svibnja. 2016. g. Duž Korza bit će postavljeni štandovi, na kojima će biti omogućeno fakultetima i udrugama pojedinih fakulteta da promoviraju vlastiti rad, te informiraju studentsku zajednicu o mogućnostima rada i aktivizma, što ujedno predstavlja i drugu fazu projekta.

Sportski dio je treća faza, a realizacija je predviđena na Korzu, u petak 27. i subotu 28. svibnja. Na dvije lokacije će biti postavljeni sportski tereni, na kojima će studenti pojedinih fakulteta imati mogućnost natjecati se u različitim sportskim disciplinama, poput graničara, nogometa, košarke, squash-a, povlačenja konopa itd.

Koncerti i Fit festival predstavljaju četvrtu fazu festivala, a odviti će se na prostoru Export Drva, na Delti. Koncerti će se održati u petak 27. i subotu 28. svibnja 2016. Riječ je o potpuno besplatnom dvodnevnom festivalu gdje će nastupati veliki broj izvođača, sukladno usmjerenju i kvaliteti postignutoj u prethodnim izdanjima.

TBF Hartera

TBF u Rijeci 2010

PROGRAM:
PETAK // 27.05.2016.

OPEN AIR / MAIN FLOOR
ALLE FARBEN
URBAN & 4
ELEMENTAL
POSTOLAR TRIPPER
MANDRILI
KREŠO I KISELE KIŠE
BLACK ROOM

 WAREHOUSE FLOOR 
ARTCORE STATE OF MIND (FR)
FILIP MOTOVUNSKI
BALKAN KOLEKTIV feat OKOR & V:MC
HIGH 5
SUBOTA // 28.05.2016.

OPEN AIR / MAIN FLOOR 
GORAN BARE I MAJKE
TBF – THE BEAT FLEET
ZABRANJENO PUŠENJE
JONATHAN
VANILLAZ
MOSKVA
BAND CALLAHAN

KBS WAREHOUSE 
P I G & D A N (Cocoon/Elevate/Bedrock/Soma-ES)
BRONSKI
CLAUS COTTINI
DINO JUKIC
DJ OGI
IGORRITZA
INNACA
LIFE4FUNK
MARIN BIOČIĆ
MARINA KARAMARKO aka MISS SOULFLY
MATE ČEKO
PERO FULLHOUSE
TINO DOBRIC

  OFFICIAL AFTER PARTY @ club CRKVA

 

SDF pokreće Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP.
Ulaz na sve programe je besplatan.

Facebook: Student Day Festival 2016