WHITESNAKE PURPLE TURNEJA
U SUBOTU U ZAGREBU
THE DEAD DAISIES SVIRAJU HVALJENI ALBUM “REVOLUCION”
KC DRAŽEN PETROVIĆ (CIBONA)
SUBOTA, 21. STUDENI 2015.

Jedan od najvećih rock bendova svih vremena, britanski Whitesnake, nastupit će u zagrebačkoj dvorani Dražen Petrović u subotu 21. studenog, a kao predgrupa nastupaju moćni The Dead Daisies. Whitesnake donosi svoju veliku “Purple” turneju u Zagreb, dok Dead Daisies na našem terenu predstavljaju novi hvaljeni album “Revolucion”.

Američka supergrupa Dead Daisies doživljava puni potencijal ovog imena na aktualnom albumu “Revolucion”. Od početne klasične rock stvari “Mexico” preko “Evil” koja odiše bluesom, hipnotične “Looking For The One”, “Make The Best Of It” s odličnom gitarskom solažom ili “Something I Said” s upečatljivom akustičnom gitarom, sve do punk orijentirane “Devil Out Of Time”, “With You And I” koja pjeva o aktualnim temama izjegličke krize i klimatskih promjena ili “Critical” koja je molba za završetak rata, “Revolucion” kroz 13 pjesama ima upakirano sve u jedan album – pravi rock zvuk i odličan vokal, a sve to u izvedbi svirača s impresivnim biografijama. Globalno popularan zvuk, bluesom natopljeni riffovi, tvrdi ritam, velike refrene i moćne melodije u Zagreb dolaze predstaviti John Corabi (Motley Crew, RATT) na vokalu, Richard Fortus (Guns N’ Roses, The Psychedelic Furs) i David Lowy (Red Phoenix, Mink) na gitarama, Dizzy Reed (Guns N’ Roses, Hookers and Blow) na klavijaturama, Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake) na basu te Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Billy Idol) za bubnjevima.

U svega tri godine od oformljavanja, te debi uratka “The Dead Daisies”, EP-a iz 2014. “Face I Love” i novog albuma “Revolucion”, The Dead Daisies su skupili zavidan broj nastupa tourirajući sa ZZ Topom, Aerosmithom, Lynyrd Skynyrdom, Bad Companyem, Def Leppardom i Kissom, a sada prate velikane Whitesnake na svjetskoj “Purple” turneji.

 

 

Legendarni Whitesnake je i nakon gotovo četiri desetljeća bivanja na sceni i dalje rock autoritet. Neumorni Britanci predvođenim Davidom Coverdaleom prisutni su na sceni još od daleke 1978., a trenutno su na velikoj svjetskoj turneji “Purple” kojom obilježavaju glazbu nastalu prije samog oformljenja benda. Događa se to u sklopu uratka “The Purple Album” koji sadrži obrade pjesama grupe Deep Purple na kojima je Coverdale pjevao u razdoblju od 1973. do 1976., a riječ je o pločama “Burn”, “Stormbringer” i “Come Taste The Band”.

Na pratećoj “Purple” turneji publika će imati prilike čuti velike hitove Deep Purplea poput ”Burn”, ”Stormbringer”, ”Soldier of Fortune” i ”The Gypsy” u izvođenju vokala koji ih je izvodio i u originalima sredinom 70tih. Također, repertoar Whitesnakea u Ciboni bit će popunjen i najvećim uspješnicama Coverdaleovog matičnog benda poput vječnih ”Here I Go Again”, ”Fool For Your Loving”, ”Still Of The Night”, ”Is This Love” i mnogih drugih koje su obilježile dugu karijeru i izrodile dvanaest albuma. Vokal Davida Coverdalea nakon svih godina je i dalje jednako snažan i prodoran glas moćne rock mašine Whitesnake, a prva prilika za to doživjeti je nastup u Ciboni u subotu 21. studenog.

Službeni after party

Službeni after party koncerta će se održati u Vintage Industrial Baru. Ulaz je besplatan za sve koji imaju ulaznicu za koncert u Draženovom domu.

https://www.facebook.com/events/1637379183218068/

Ulaznice

U prodaji su ulaznice za parter po 199 kn, za tribinu po 220 kn, za fan pit po 240 kn te za VIP po 300 kn.

Kupiti se mogu na prodajnim mjestima Eventima te na http://www.eventim.hr/.

Organizator koncerta je Avalon Production u suradnji s ITB-om.