Već četvrtu godinu zaredom održava se naš najveći dvoranski festival AntiValentinovo, koji se od ove godine proširio  na dva dana i preselio u Boćarski dom. AntiValentinovska, ali svejedno ljubavna poruka ovog festivala sumirana parolom ‘Ništa ljubav, samo obitelj’ opet je privukla popriličan broj posjetitelja, što ljubavnih parova svih mogućih vrsta i kombinacija, što samaca, ali u svakom slučaju onih željnih dobrog provoda i odlične domaće, tj regionalne glazbe.
Prvu večer, i općenito početak festivala obilježio je nastup Stand up comedy kluba Studio smijeha, na čelu s Mirjanom Orsag, koja je uz odlično zagrijavanje publike smijehom imala ulogu i najavljivanja nastupa bendova. Prvi bend večeri bila je vesela zagrebačka trojka pod imenom Saučešće, za vrijeme čijeg se nastupa i predstavljanja njihovih horror pop punk stvari s aktualnog albuma prvijenca postupno napunila dvorana. Zatim je uslijedio kultni crnogorski izvođač dobro poznat zagrebačkoj sceni- Rambo Amadeus koji je, osim izvođenja svojih pjesama uz potporu fantastičnih glazbenika oko sebe, publiku animirao i raznim anegdotama, pričama i savjetima. S obzirom na njegovu već 3 desetljeća dugu glazbenu karijeru mogli smo čuti stvarno svašta, a predstavio je i ponešto novog materijala. Idući na redu su bili Elemental, koji je nedavno proslavio dvadesetu obljetnicu postojanja, a ta ‘prijeđena kilometraža’ se i osjeti u njihovim nastupima jer publika ih obožava, koncerti im odišu pozitivno nabijenom atmosferom, a rulja uvijek neumorno pleše na njihove veselice, ali i one malo sporije, pa smo tako čuli hitove poput ‘Romantika’, ‘Male stvari’,’Priroda i društvo’, ‘Goli i bosi’, ‘Prokleta ljubav’ itd. Za kraj prve večeri ostalo je Zabranjeno Pušenje, jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih ex-yu rock bendova, koji je prošle godine proslavio nevjerojatnih 35 godina glazbene karijere. Pokazali su da, iako se tijekom večeri mogao vidjeti presjek različitih profila i starosne dobi publike, definitivno su svi zajedno najbolje odreagirali  na Pušenje koje ih je uz ‘Guzonjin sin’, ‘Balada o Pišonji i Žugi’, ‘Bos ili hadžija’, ‘Selena’, ‘Šokiraš me, majke mi’, ‘Možeš imat’ moje tijelo’, ‘Zenica blues’, ‘Pos’o, kuća, birtija’ i sve ostale hitove rasplesalo i zabavljalo do kasnih noćnih sati.
Drugi dan AntiValentinova, nakon kratkog punjenja baterija za one koji su odlučili posjetiti oba dana festivala, otvorili su riječki Turisti koje predvodi poznati riječki gitarist Vlado Simcich Vava i njegova bolja polovica Iva Močibob. Iako su članovi ovog benda itekako prisutni i poznati na domaćoj glazbenoj sceni, nisu dugo okupljeni u ovoj postavi i ovim su putem zagrebačkoj publici predstavili svježi materijal za njihov nadolazeći, drugi po redu album. Nakon njih na red su došli beogradski hip-hop trojac Bad Copy predvođen Ajs Nigrutinom, Timbeom i Sky Wikluhom koji su odlično zabavili i rasplesali publiku. Idući na redu su bili legendarni Kojoti, koji su napravili odličan presjek svoje dugogodišnje karijere, pa smo tako mogli čuti ‘Hodala je pola metra’, ‘Trese, lupa, udara’, ‘Zajaši zmaja’, ‘Sto milja daleko od nje’, a za vrijeme izvedbe pjesme ‘Halucinacija’ na pozornici im se pridružio i reper Kandžija. Osim toga, čuli smo i nešto novog materijala koji će se naći na njihovom novom albumu ‘Sve je pod kontrolom’ koji bi trebao izaći početkom ožujka i biti njihov prvi album s novim materijalom nakon 17-godišnje pauze i prestanka djelovanja benda koja je trajala od kraja devedesetih pa sve do početka 2017. godine. Konačno, na red su došli inicijatori ovog događaja, nezamjenjivi Let3. Bogata scenografija, kostimografija, na početku nastupa vokalistice odjevene u narodne nošnje koje su otpjevale intro koji se potom nastavio na ‘Profesor Jakov’, a zatim i sami članovi benda odjeveni u kostime koji svijetle u mraku. Neprestano nas i iznova iznenađuju svojom pojavom i na nijednom njihovom koncertu zagarantirano nikad nije dosadno. Svoju antivalentinovsku poruku prenijeli su nizom hitova, između ostalih i: ‘Drama’, ‘999’, ‘Izađi mala’, ‘Dijete u vremenu’, ‘Kontinentio’, ‘Ero s onoga svijeta’ (koju je posvetio nedavno preminulom ocu Siniše Vuce zbog čega im se pjevač, unatoč najavljenom gostovanju, ipak nije mogao pridružiti na pozornici) ‘Vjeran pas’ i ostale sada već antologijske hitove ove rock institucije, a za vrijeme izvedbe pjesme ‘Riječke pičke’ na pozornici im se pridružila i Marina Perazić. Publika je naprosto bila u transu i svi su u isti glas ne pjevali nego vrištali ‘riječke pičke’, s kojom je Let3 ujedno i zatvorio regularni dio nastupa te izveo još dvije pjesme: ‘Ženu varam’ i ‘Sam u vodi’ na fantastičnom bisu.
Planovi za AntiValentinovo #5 već su u pripremama, ali do tada čeka nas prvo slovensko izdanje ovog festivala koje će se dogoditi 20. i 21.02. u ljubljanskoj Cvetličarni. Uz neizbježne Let3, na slovenskom AntiValentinovu nastupaju Edo Maajka, Vojko V, TBF, Elemental i Klemen Klemen što sve skupa garantira nezaboravni spektakl i garantirano širi zarazu AV virusa na regiju.


“Antivalentinovo #4, Bocarski dom, 08-09.02.2019.”

From Antivalentinovo #4, Bocarski dom, 08-09.02.2019.. Posted by Rockography Magazine on 2/12/2019 (70 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2