Foto:Ana Artuković i Slavica Rudec
Izvještaj: Ana Artuković

 

Još jednom Hladno Pivo posjetilo je naš mali Brod na Savi. Već nebrojeno puta slavonskobrodska publika imala je čast i priliku uživati u žestokim i veselim ritmovima jednog od najpopularnijih punk rock bendova koji već desetljećima hara na ovim prostorima obarajući top ljestvice i skupljajući nagrade i ‘kipiće’. Ovom prilikom dečki iz Hladnog Piva posjetili su nas u sklopu promotivne turneje po Hrvatskoj kojom predstavljaju svoje novo, osmo po redu studijsko izdanje, pod nazivom ‘Dani Zatvorenih Vrata’.

Večer – ”ugodnog žestokog, kulturnog i milozvučnog druženja, samo ponesite osmijeh i  cipele za ples” – kako je Mile izjavio povodom održavanja koncerta, započela je nastupom predgrupe Garage in July. Osječkim rockerima bilo je ovo prvo predstavljanje slavonskobrodskoj publici. Četvorica prijatelja i glazbena fanatika počeli su krajem 2009. stvarati autorske stvari  u kojima se isprepliću utjecaji delta bluesa, garažnog rock’n’rolla, punk rocka i rhythm’n’bluesa. Jednim imenom, svoj glazbeni izričaj opisuju kao swamp’n’roll. Ovom prilikom predstavili su nam, između ostalog, i stvari s njihovog aktualnog albuma ‘Imaš li strasti?!’.

Dvorana se munjevito počela puniti s početkom Hladnog Piva, nešto iza 21 sat. Svirku su počeli žestoko, među prvih par pjesama našle su se ‘Messi’, ‘Svijet Glamura’, ‘Pravo Ja’. Set lista uglavnom se fokusirala na njihov glazbeni opus iz ovog tisućljeća, uz naglasak naravno na aktualni album ‘Dani Zatvorenih Vrata’ (2015.), pa smo tako mogli čuti ‘Na Ovim Prostorima’ – koja je bila jedan od vrhunaca večeri jer je publika pratila Mileta u svakom stihu i iz petnih žila pjevala refren, zatim ‘Dibidus’, ‘Tijana’, ‘Lijepa Riječ’, ‘Mojoj Majici’ – tijekom koje smo, na Miletov zahtjev i zamolbu, mogli vidjeti nekoliko majica u zraku, zatim ‘Superman’, ‘Kirbaj i Kotlovina’, ‘Samo Za Taj Osjećaj’, ‘Zimmer Frei’… Našlo se tu i nekoliko starijih (nezaobilaznih) hitova poput ‘Pjevajte Nešto Ljubavno’, za vrijeme koje se publika, očekivano, euforično ‘oturala’ i pjevala u glas zajedno s Miletom. Nakon otprilike sat i pol svirke Mile i ekipa iz benda zahvalili su se publici, odložili instrumente te napustili pozornicu. No, nakon podužeg skandiranja i vrištanja ‘nabrijane’ publike, dečki su se ponovno popeli na stage i na bisu nam, na opće oduševljenje svih prisutnih, odsvirali još pet pjesama: ‘Žena’, pjesmu ‘Konobar’ koju je posvetio svim konobarima naglašavajući kako je to težak posao, zatim legendarnu ‘Bačkizagre Stuhpa Šeja’ – a tijekom ove pjesme čak sam vidjela i popriličan broj ruku kojima se omaklo ‘odvrĆanje žarulja’ te naposljetku veselu političko-ljubavnu ‘Politika’ i nezaobilaznu ‘Nije Sve Tako Sivo’ – tijekom koje je Mile pozvao publiku na izazivanje ”kolektivnog orgazma” pjevajući dio ove pjesme. Neopisivo je bilo čuti gotovo tisuću ljudi kako u glas kao jedno pjeva posljednji dio ove pjesme.

Koncert je stvarno bio fenomenalan i dokazuje da je Pivo jedan od vječnih i bezvremenskih bendova na ovim prostorima jer koncertni dio svog posla odrađuju stvarno odlično, skupljajući pritom generacije fanova, i tinejdžere i one nešto starije, a svi uživaju i zabavljaju se jednako.