Tvornica je za početak ove koncertne sezone metalcore fanovima priuštila vrhunska glazbena imena ovog žanra. Headlineri su bili australska metalcore senzacija Parkway Drive, a kao predgrupe pridružili su im se njihovi sunarodnjaci Thy Art Is Murder i britanski Architects.

Večer su otvorili Thy Art Is Murder, obećavajući deathcoreaši iz Australije koji su, iako iza sebe imaju već 10 godina karijere, tek prošle godine izdanjem albuma ‘Holy War’ zabilježili značajniji uspjeh probivši se na australske i američke metal ljestvice, čime su postali prvi australski extreme metal bend koji je dospio na američku glazbenu top ljestvicu.

Nakon njih stage su zauzeli britanski Architects, metalcore bend koji postaje sve popularniji, a tome u prilog ide u činjenica da su za album ‘Lost Forever // Lost together’ osvojili prestižnu britansku nagradu najprodavanijeg tjednog rock magazina Kerrang za najbolji album 2014. godine. Neke od pjesama koje su odsvirali su: ‘Gravedigger’, ‘Dead Man Talking’, ‘Castles in the Air’, ‘These Colours Don’t Run’..:

Dečkima iz malog australskog surferskog gradića nije strana zahvalnost i energija hrvatske publike, jer su ih već osvojili nastupima 2011. i 2013. godine u Močvari, a o tome koliko su (postali) popularni kod nas svjedočila je gotovo puna Tvornica. Parkway Drive ovom su turnejom promovirali aktualni album ‘Ire’ izdan potkraj ljeta prošle godine pod okriljem Epitaph Recordsa. Mosh pitovi, skakanje, growlanje pjevača, urlanje publike, litre hardcore znoja, sve se to ispreplitalo između ove petorke i publike u sedamdesetak minuta svirke, što je za većinu bilo prekratko vrijeme za pozitivno se ‘iživljavati’ i uživati u bendu. Bend se prvenstveno usredotočio na aktualno izdanje , ali, naravno, mogli smo čuti i hitove iz svih razdoblja njihove karijere od 2003. do danas, pa su tako nastup otvorili s prve dvije pjesme s ‘Ira’-e ‘Destroyer’ i ‘Dying to Believe’, da bi nastavili s odličnim i dobro zapaženim hitom ‘Carrion’ s njihovog drugog albuma ‘Horizons’, a između ostalih čuli smo i ‘Dark Days’, ‘Karma’, ‘Deliver Me’, ‘Idols and Anchors’, ‘Romance is Dead’, ‘Dedicated’, a na bisu su odsvirali čak dvije stvari ‘Crushed’ i ‘Home Is for the Heartless’.

Parkway Drive još jednom su nam dokazali koliko su omiljeni hrvatskoj metalcore publici te zašto slove za jedan od najboljih i najuspješnijih bendova ovog žanra današnjice.

 

Foto i izvještaj: Slavica Rudec

 

Parkway Drive

 

Architects

 

About The Author