Ovo predblagdansko vrijeme idealno su nam ispunili Parni Valjak sa svoja dva uzastopna koncerta u Domu Sportova. Prvi dan bio je akustični koncert, a drugi dan električni. Mi smo bili na ovom ‘žešćem’, električnom koncertu.

Ovim koncertima Parni Valjak obilježio je čak 4 desetljeća svog postojanja, a njihov legendarni koncert i album ‘Bez struje: Live in ZeKaeM’, 20 godina kasnije dobio je svoju inačicu u maloj dvorani Doma sportova.

Tijekom više od dva sata koncerta, set lista nije uskratila neke od najzapamćenijih hitova ovih pionira hrvatskog pop-rocka. Koncert su otvorili pjesmama ‘Ima dana’ i ‘Samo da znaš’. Ukupno su tijekom koncerta izveli preko 32 pjesama, a među onim najzapaženijim i najbolje prihvaćenim od strane vrlo zahvalne, odlično raspoložene i rasplesane publike mogli smo čuti, između ostalih, i ‘U prolazu’, ‘Zastave’, ‘Mijenjam se’, ‘Nakon svih godina’, ‘Neda’, ‘Stranica dnevnika’ – za vrijeme koje je Aki sjeo za klavir i ponovio dio akustičnog ugođaja prethodne večeri, ‘Vrijeme ljubavi’, ‘Molitva’ – koju je Aki izveo u duetu s basistom Zorislavom Preskavcem, ‘Samo ti (Norma Belle)’, ‘Uhvati ritam’, ‘Ugasi me’ i još mnoge druge.

Imali smo i gosta iznenađenja. Dominik Blaževac mladi je pjevač iz Slavonskog Broda, a nastup s Parnim Valjkom omogućio mu je facebook natječaj ”Uhvati Ritam”. U prvom krugu natjecanja svoje pjevačke sposobnosti pokazalo je 18 natjecatelja, a u finalu je Dominik skupio veći broj glasova i izborio pobjedu. Dominik je svojim odličnim glasom otpjevao ”Ja u ljubav vjerujem” i pokazao zašto je zaslužio pobjedu.

Na bisu su izveli neizostavne i kultne hitove ‘Prolazi sve, zar ne?’, ‘Jesen u meni’ – koja je, blago rečeno, izazvala pravu ekstazu među publikom i bacila ju u trans, ‘Prokleta nedjelja’ i ‘Sve još miriše na nju’.

Ovim nastupom Parni Valjak je pokazao zašto zasluženo uživa svoj status jednog od najvećih hrvatskih bendova, a svojim profesionalnim i fenomenalnim nastupom dokazali su kako su bend svjetskog raspona. Publici su priuštili nezaboravno iskustvo, kako odlično uvježbani i uštimani bend, tako i Aki sa svojim nevjerojatnim glasom, a pokazao je kako mu čak ni u šezdesetim godinama ne nedostaje energije, s obzirom da je cijeli koncert neuomorno skakao i trčao s jednog kraja stagea na drugi.

 

 

Izvještaj: Bojana
Foto: Slavica