Prije tek nekoliko mjeseci u Domu Sportova nastupili su kao jedan od pratećih bendova na velikom Tulumu Bajage & Instruktora, a sada su na istom mjestu održali najveći samostalni koncert u svojoj karijeri.

Silente, mladi pop rock šesteročlani sastav iz Dubrovnika, koji je u kratkom roku apsolutno zaludio hrvatsku publiku svojim melodijama i tekstovima koji jednostavno opijaju i mame na ponovno slušanje. Njihov prvi singl ‘Terca na tišinu’ kritičari su proglasili jednim od najboljih pop-rock hitova posljednjih godina, a nakon njega nanizali su još nekoliko upečatljivih i nezaboravnih pjesama koje su ih lansirale u same vrhove top ljestvica te im donijele Porina za debitanta 2014. godine, čime su automatski postali jedan od najtraženijih hrvatskih bendova.

Nešto malo kasnije od vremena predviđenog za početak koncerta, na binu su se jedan po jedan počeli penjati magična i simpatična Doris za mikrofonom, zatim Tibor, također jedan od vodećih vokala i gitarist, pa Lorena, izvrsna violinistica, te Sanin, Ivuša i Šimun redom za basom, bubnjevima i klavijaturama. Koncert su otvorili pjesmom ‘Čudna ili čudesna’, hit singlom s njihovog posljednjeg, tek drugog po redu albuma ‘Neće rijeka zrakom teći’. Nakon toga nastavili su izmjenjivati hitove s već spomenutog albuma i njihovog albuma prvijenca ‘Lovac na čudesa’, između ostalih i ‘Molim te, zapiši’, ‘Neće rijeka zrakom teći’, odlična ‘Rekla si’, za koju su nedavno snimili i videospot te koja je trenutno broj jedan na domaćim top ljestvicama. Očekivano, uz već spomenutu ‘Rekla si’, najveći ”boom’ i euforiju među publikom očekivano su izazvale nezaobilazna i definitivno najočekivanija pjesma večeri ‘Terca na tišinu’, za vrijeme koje su im se na pozornici pridružili i zajedno s njima otpjevali pobjednici nagradnog natječaja ”Ti & Silente”. Za sami kraj sačuvali su nam neodoljivu ‘Neobranjivo’, veselu i prpošnu ‘Morski ljudi, morske žene’, a za sami kraj dvosatnog repertoara posvećenog ljubavi i ”svima onima sretno i nesretno zaljubljenima”, kako je rekla Doris, odsvirali su nam nježnu ‘Još jednom’.

Više od tri tisuće ‘lovaca na čudesa’ skupili su se kako bi dali podršku bendu, jer upravo je to ono za što svaki bend i radi to što radi – najveći uspjeh i nagrada im je zadovoljna publika i prepune koncertne dvorane.

Izvještaj: Bojana F.

Foto: Slavica Rudec