Anthrax i Slayer
Zagrebački velesajam
1. 6. 2016.

 

Dio tzv. Velike Metal Četvorke, bogovi thrash metala, metal titani Slayer i Anhtrax sinoć su zatresli Zagrebački Velesajam te svojim bogatim programom i odličnom setlistom publiku odveli ‘južno od raja’, i to doslovno, s obzirom da je u prostoru bilo pakleno vruće.

 
Slayer je ovom turnejom, osim što su odsvirali presjek bogate karijere u kojoj centralna mjesta drže remek djela žanra “Raining Blood”, “South Of Heaven”, ”Angel of Death” i “Seasons In The Abyss” predstavio i nekoliko novih stvari s njihovog aktualnog albuma ‘Repentless’ (2015.) poput “Delusions of Saviour”, “Repentless”, “When the Stillness Comes”, “You Against You” i “Take Control”. Članovi benda Slayer na ovom su se koncertu prisjetili i njihovog tragično preminulog gitaristu i jednog od osnivača benda Jeffa Hannemana.

 

Njujorška petorka Anthrax je također ovom turnejom predstavljala novi, jedanaesti po redu album nakon višegodišnje pauze – “For All Kings”, a publika je neumorno skakala i atmosferu dovodila do usijanja i na njihove nezaobilazne hitove poput ”Indians”, ”Got The Time”, ”Madhouse” i mnoge druge.

 

SLAYER

 

ANTHRAX

 

Foto i izvještaj: Slavica Rudec

About The Author