Jedan od najvećih moto susreta u ovom dijelu Europe, nakon dvogodišnje stanke uzrokovane koronavirusom, ponovno se vraća na velika vrata. Na sveopću radost bikera iz cijele regije, ali i mnogobrojnih žitelja grada Slavonskog Broda – gdje se već šesnaest puta dosad održao ovaj iznimno posjećeni trodnevni festival motora, pića i r’n’r – Mega bikers susreti no. 17 održat će se od 13. do 15. svibnja 2022. godine u Slavonskom Brodu na lokaciji ŠRC Poloj.

motorijada slavonski brod

Mega Bikers susreti 2018.

 

Svatko tko je barem jedanput bio na riječnoj plaži Poloj uz rijeku Savu, zna kakva je ovo prekrasna i savršena lokacija za održavanje upravo ovakve vrste festivala. Kamping će biti omogućen svim posjetiteljima koji to žele, kao i prethodnih godina, a ako nas vrijeme posluži oni malo hrabriji mogu se čak i osvježiti u Savi. Ovaj poseban moto festival koji već dugi niz godina okuplja na stotine bikera iz svih krajeva lijepe naše, ali i iz okolnih zemalja pa čak i onih malo udaljenijih te na tisuće i tisuće posjetitelja svakome se zavuče pod kožu i većinom onaj tko jednom dođe na njega, potrudit će se da mu to postane tradicija. One godine kada su nastupila neka od najvećih imena u kompletnom line-upu festivala (Uriah Heep, Van Gogh, Hard Time, Opća Opasnost, Belfast Food…) procjenjuje se da je bilo oko 20 tisuća posjetitelja, a uz već spomenute, na Mega bikers susretima tijekom godina izredala su se najrenomiranija imena regionalne rock scene (Brkovi, Dino Jelusick, S.a.r.s., Zabranjeno Pušenje, Let3, Majke, Kawasaki 3p, Divlje Jagode, Željko Bebek, Hladno pivo i mnogi mnogi drugi).

Fanovi, Motorijada Slavonski Brod 2016 (2)

Mega Bikers susreti 2016.

Glazbeni dio Mega bikers susreta odvijat će se tijekom petka i subote na ŠRC Poloj, a organizatori su se pobrinuli da se nađe ponešto za svačiju dušu. U petak 13. svibnja navečer atmosferu će već oko 20 sati početi zagrijavati bend 100 decibela, a pravi show nas čeka uz Brkove i Sars da bi program prve večeri zatvorio The Trio – tribute to ZZ Top. Program će se odvijati i u šatoru koji će biti spojen s glavnom pozornicom, a između bendova u šatoru će biti i DJ. Dan kasnije, u subotu 14. svibnja na pozornicu se prvo penju Rockeri, zatim će nastupiti The Trio, poslije njih Crvena jabuka i za kraj Snakebite – tribute to Whitesnake koji će publiku zabavljati do 2-3 sata u noći.

motorijada slavonski brod

Mega Bikers susreti 2018.

 

Sami susreti i razna natjecanja bikera održat će se, kao i ranijih godina, na više gradskih lokacija uglavnom u popodnevnim satima. Svake godine održava se defile bikera prethodno dogovorenom rutom kroz ulice grada te razne utrke i prvenstva u ubrzanju (od ove godine na novoj lokaciji). U Lučkoj ulici, na prostoru Bjeliša, održat će se u subotu 14. svibnja utrka ubrzanja za Prvenstvo Hrvatske, a za najspretnije i najbrže bikere organizatori su pripremili i bogate nagrade.

Brkovi, Mega Biker No 13, Slavonski Brod 2016.

Podsjećamo, ulaz i kamping za sve bikere je besplatan. Cijena dvodnevne ulaznice za ostale posjetitelje je 100kn, u koju je uključen i bon za piće po izboru.