Američki stoneri Valley of The Sun stižu u Močvaru!

Močvara, srijeda, 17. svibnja. Taj dan si valja ubaciti u planer i označiti masnom bojom. Masnom, a ne nekom drugom zato što će upravo takva večer biti u Močvaru jer u goste dolazi američki stoneri Valley of the Sun i domaće instrumentalne snage Portman. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 14 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, dok će na ulazu koštati 16 eura.

U proteklom desetljeću Valley of the Sun izdao je četiri albuma visokooktanskog rock & rolla/stonera, imajući iza sebe desetke tisuće kilometara na turnejama. Sve to im dakako osigurava bazu obožavatelja koja se iz dana u dan povećava. Na tom putu svakako im pomaže i sjajni novi album “The Chariot” koji će promovirati ovom prilikom u Močvari. Bend je inače nastao 2010. u američkom gradu Cincinnati. Svirali su i tourali s imenima kao što su Truckfighters, Clutch, Red Fang, Royal Blood, Church of Misery, a od festivala valja izdvojiti Hellfest, Desertfest, Valley of the Freaks….

Članovi benda: Ryan Ferrier (vokal, gitara), Josh Pilot (gitara), Chris Sweeney (bas, klavijatura) i Lex Vegas (bubanj)

FB: https://web.facebook.com/valleyofthesun/?_rdc=1&_rdr

YT: https://www.youtube.com/watch?v=gHewE8O1DhA

SP: https://open.spotify.com/artist/3OX4skiU9o7fxdi5Li7k5l

Portman su nastali 2004. godine i od tada djeluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi bend je našao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinirajući razne žanrove. Osim bazičnog post rocka mogu se primijetiti mnogi elementi različitih utjecaja sklopljeni u veoma prozračnim zvukopisima, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažama. Diskografiju čini „Demo 2006“, nekoliko singlova te dva albuma. Debitantsko izdanje Pereskesije izdali su 2009. godine za američku etiketu Lady records, dok je posljednji album The man who carries a light iz 2013. godine izašao na labelu Klub dostava zvuka, te dva singla u obliku himne za Ferragosto Jam, „Kukavica“ (2012) i „Vanilia“ (2013). Iza sebe imaju nekoliko turneja, te mnoštvo koncerata. Trenutno rade na novom albumu. Članovi Portmana djeluju još kroz bendove kao što su Hesperian death horse, Nokti, Isra.

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063593048129

BC: https://portman.bandcamp.com/

YT:https://www.youtube.com/watch?v=ZICjRV0hJ9A

YT: https://www.youtube.com/watch?v=9VpSHXtDH1A

 

FB event: https://www.facebook.com/events/600565315230199 

 

Hangtime Agency poziva i na koncert u Močvari koji će se održati par dana prije, točnije 11. svibnja, a tom prilikom nastupit će Psychlona (UK) i zagrebački stoner bendovi Rifftree i Dune Temple.