BILLYBIO I ALL HAIL THE YETI

SPECIJALNI GOSTI GRUPI LIFE OF AGONY NA EUROPSKOJ TURNEJI

TVORNICA KULTURE

  1. LISTOPADA 2018.

 

BillyBio, solo projekt Billyja Graziadeia, nekadašnjeg člana Biohazarda i Powerfloa, i grupa All Hail The Yeti nastupit će kao specijalni gosti na europskoj turneji Life Of Agony koja 24. listopada stiže i u Tvornicu kulture.

 

Nakon uspješne zajedničke turneje po Zapadnoj obali SAD-a Life Of Agony odlučili su pozvati BillyBio i na seriju koncerata na Starom kontinentu. «Billy nam je poput obitelji i raditi s njim svaki dan i čuti ga kako svira stare stvari je nešto posebno ne samo za nas već i za sve koji su odrasli na staroj sceni», izjavio je basist LOA Alan Robert. Set BillyBio koji dolazi i u Zagreb, uključuje, dakako, pjesme sa solo albuma, ali i nekoliko Biohazard klasika.

 

All Hail The Yeti, odlična kalifornijska metal trojka, koja svoje utjecaje crpi na potezu od Downa i Pantere do countryja, ima zadatak prva nastupiti svaku večer turneje. Grupin četvrti studijski album bit će objavljen krajem godine, a najavio ga je singl «Slow Season».

 

 

Life Of Agony, mitsko ime američke i svjetske nezavisne scene dolazi u Hrvatsku po prvi put i to u sklopu  turneje ”Rise Of The Underground” koja prati prošlogodišnji album ”A Place Where There’s No More Pain”. Grupa predvođena pjevačicom Minom Caputo, gitaristom Joey Z-em i basistom Alanom Robertom osnovana je 1989., a svijet osvojila fantastičnim debutom “River Runs Red” iz 1993., izdanjem kojeg je Rolling Stone uvrstio među 100 najboljih metal albuma svih vremena. Povijest grupe Life Of Agony prepuna je uspona i padova, kao i osobnih kriza, tragedija i velikih životnih promjena (vokalistica Mina Caputo jedna je od najpoznatijih transgender osoba u glazbenom svijetu) članova benda koje se jasno mogu čuti u njihovim pjesmama. Bend je još u 90tima, kroz svega tri albuma stvorio izuzetno jaku i vjernu fan bazu zahvativši metal i grunge publiku, ali i surađujući i nastupajući s izvođačima kao što su Metallica, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Biohazard, Megadeth i mnogi drugi.

 

U prodaji su ulaznice po cijeni od 120 kn u pretprodaji, odnsono 150 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.