Damir Šimić – Shime predizvođač za glam metal legende Steel Panther u Zagrebu

Tvornica kulture, Zagreb // srijeda, 10. srpnja 2024.

Steel Panther

Steel Panther u Tvornici Kulture 2022.,foto slavica rudec

Glam metal legende iz Los Angelesa, Steel Panther, vraćaju se u Zagreb u Tvornicu kulture u srijedu 10. srpnja 2024., a kao predizvođač pridružit će im se gitarist Damir Šimić – Shime s bendom. 

 

Damir Šimić – Shime hrvatski je gitarist koji je veći dio svoje karijere proveo u Los Angelesu gdje je snimao i svirao s imenima kao što su Tony McAlpine, Steve Stevens ili Eddie Van Halen. Njegov instrumentalni gitaristički stil može se čuti na tri studijska albuma, a na nastupima Shime izvodi vlastite kompozicije s pratećim bandom koji čine bas i bubanj uz gostujući vokal.

 

Steel Panther vraćaju se u Zagreb u sklopu svjetske turneje On The Prowl koja prati istoimeni album. Nakon SAD-a, europski dio turneje je počeo u Skandinaviji i Njemačkoj, a kroz lipanj i srpanj vodi bend na 30 nastupa, dok će svjetsku turneju nastaviti u listopadu u Australiji.

 

Steel Panther – “On Your Instagram”

 

Zarazni riffovi, probijajući bubnjevi i vokali uz dosjetljivi humor donijeli su bendu globalnu prepoznatljvost. Abum “On The Prowl” to potvrđuje sa singlovima “On Your Instagram”, “Magical Vagina” i “One Pump Chump” koje su spremne za odjekivanje na koncertima, a novo izdanje stavilo je Steel Panther na vrh komičnih albuma na Billboard ljestvici. Godinu dana nakon premijernog nastupa u Hrvatskoj glam metal legende se vraćaju u Zagreb.

 

Kalifornijski band najpoznatiji je po svom humoru i tekstovima, kao i nastupu koji potencira tipični glam metal. Steel Panther su popularnost stekli početkom 2000-ih svirajući u klubovima Sunset Stripa, od kuda su se popeli na globalne rock’n’roll pozornicu i zauzeli pozicije na lineupima festivala.

 

Steel Panther – “Community Property”

 

Singlovi “Death To All But Metal” i “Community Property” obilježavaju izdanje “Feel The Steel” iz 2009. koji se probio na Billboardovu ljestvicu najboljih albuma i zauzeo 48. mjesto na rock ljestvici. 2011. izlazi “Balls Out” na kojem gostuju komičari Dane Cook kao i Nickelbackov Chad Kroeger. Album “All You Can Eat” obilježava singl “Party Like Tomorrow Is the End of the World”, uslijedio je “Live from Lexxi’s Mom’s Garage” koji prikazuje glam rock garažni koncert, te “Lower The Bar” i “Heavy Metal Rules”. 

 

Obučeni su u tajice i kožne jakne, s ogromnim perikama, a uz prikaz macho kulture, njihov komični pristup temama seksa, droge i rock’n’rolla brzo je dobio horde fanova i probio ih u mainstream. Česti gosti na stageu su im bile hollywoodske zvijezde, a i sami su se pojavljivali u reklamama i TV emisijama. 

Steel Panther najpoznatiji su po live nastupima u kojima u pauzama često potenciraju međusobni sukob, rasprave o seksu i drogama i improvizirani humor. Kao predgrupu na turneju su ih zvala najveća imena hair metal i glam rock scene, uključujući Def Leppard, Motley Crue i Guns’n’Roses. 

 

Steel Panther – “The Burden of Being Wonderful”

 

Stotine milijuna streamova, svjetske turneje i festivalski nastupi, platinasti status na YouTubeu i televizijski nastupi u emisijama Jimmyja Kimella, Larryja Kinga ili America’s Got Talent pozicionirali su ih kao globalni fenomen. Kvartet koji čine Michael Starr na vokalu, Satchel na gitari, Spyder na basu i Stix Zadinia na bubnjevima s albumom “On The Prowl” osiguravaju status zvijezda, a zagrebački nastup bit će novi susret s glam metal legendama. 

 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30 eura, a na dan koncerta 34 eura. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online na Entriu i Eventimu, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.