Distune vam predstavlja…
LVMEN (Češka)
TOMÁŠ PALUCHA (Češka)
srijeda, 12.9. @OKC Palach, od 20h
ulaznice:40/60kn
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

Legendarni češki post hardcore/metal bend Lvmen otvara novu, 9. klupsku sezonu programa Distune vam predstavlja. Prošlogodišnje uskrsnuće benda obilježio je sjajni povratnički album “Mitgefangen Mitgehangen”, s kojim dolaze i do Rijeke. Osebujne klavijature, brutalni rifovi, vrišteći/pjevni vokali, virtuozni bubanj, glasovni semplovi I prekrasni vizuali sve je to Lvmen!
Koncert otvaraju prijateljski bend Tomáš Palucha.

Povratak legendi

Lvmen možemo najbolje okarakterizirati kao post – metal/post -hardcore bend osnovan sad već davne 1995. u Pragu. Osebujnim klavijaturama, brutalnim rifovima, vrištećim/pjevnim vokalima, virtuznim bubnjevima, glasovnim semplovima iz 60-ak filmova (ponajviše češkog redatelja Františeka Vláčila, koji je postao i njihovim zaštitnim znakom), prekrasnim vizualima, Lvmen uistinu predstavlja vrlo močan kolektiv, prožet težinom Neurosisa, matematički metaliziranim ritmom Isisa, silovitošću Swansa, i žalobnim prizvukom Slintovog “Spiderlanda”.
U svega nekoliko godina postojanja i traženja, Lvmen je 1998. i 2000., objavio svoja prva dva albuma na labelu Day After Records (”Lvmen” i ”Raison D’etre”) kojima su, pogotovo na svojim javnim nastupima, koje možmo smatrati legendarnima, jednako uspješno inspirirali publiku, kao i njihovi američki uzori.
Iako su sa ”Mondom” (2006.) i ”Heronom” (2008.) postigli zapažen uspjeh, 2011. u prometnoj nesreći smrtno je stradao njihov gitarist Dada, pa se ponovo povlače u osamu.
Prošlogodišnji povratak na scenu uz  novi album pod nazivom “Mitgefangen Mitgehangen”,
(što u prijevodu znači: ”ono što se započne, treba se završiti”), dostojno je  poput svojih prethodnika vratio Lvmen u fokus alternativnih zbivanja.Album ponovno pokazuje Lvmenovu snagu da se nosi sa svim osobnim tragedijama; vrlo je atmosferičan – ujedno mračan i agresivan, melankoničan je i sjetan.

Društvo na turneji im prave prijatelji iz benda Tomáš Palucha.Klasična muzička priča dvojice prijatelja koji na živim nastupima pozivaju publiku da im se pridruže u improvizaciji, na stageu.Ubrzo stječu reputaciju vrlo interesantnog benda koji ipak zaokružuje postavu i odlaze u studio. Novo oformljena postava  zaokružila je osnovnu muzičku ideju pa ih se sa pravom počinje uspoređivati sa bendovima poput Eartha, Grailsa pa i Godspeed You! Black Emperora. Prelazeći preko svih žanrovskih klišeja i pravila, uvijek tražeći novi zvuk i pristup, Tomáš Palucha uspješno izbjegava vezivanje uz jednu određenu glazbenu kategoriju i uspjeva na živim nastupima okupiti što različitiju publiku. Ove godine izdaju svoj drugi album pod nazivom „Čaro“, koji je izdan nedavno u produkciji Day After Recordsa.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00kn moguće ih je kupiti u Dallas music hop Rijeka i u sustavu Entrio dok će cijena na ulazu biti 60,00kn.

Klupska koncertna sezona Distune vam predstavlja u proteklih je osam sezona u gradu na Rječini ugostila pregršt bendova praktičkih sa svih kontinenata. Kvaliteta i različitost u žanrovskom izražavanju  glavne su odlike programa od kojih se izdvajaju imena poput; Jarboe, The Underground Youth, Algiers, Acid Mothers Temple, Wovenhand, Tav Falco, KK Null, Grant Hart, Chinawoman, Pick A Piper, Orcehstra of Spheres..

 

LVMEN (Češka)
https://lvmen.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Lvmencz/

 

Tomáš Palucha (Češka)
https://www.facebook.com/tomaspalucha/
https://tomaspalucha.bandcamp.com/

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00kn moguće ih je kupiti u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio dok će cijena na ulazu biti 60,00kn

facebook event