Glazbeni festival MusicFest od ove godine kreće u Opatiji, održavat će se sredinom srpnja, a prvo od objavljenih imena jedan je od najatraktivnijih sastava svojeg žanra čiji su zaštitni znak impresivna sopranistica Simone Simons i spektakularni scenski nastupi – svjetski poznata EPICA nastupa 13. srpnja 2024. godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Epica je jedan od onih sastava koji su u središtu aktualnosti. Širom svijeta pune arene, njihovi obožavatelji broje se u milijunima, a prošle godine posebno je impresivan bio njihov nastup na EXIT-u koji mnogi opisuje kao nezaboravan. Ovog ljeta, 13. srpnja, dolaze na opatijsku Ljetnu pozornicu i najavljuju spektakl!

Epica, Opatija, Ljetna pozornica

Epica se svakim novim albumom sve više etablira kao jedan od najatraktivnijih svjetskih simfonijskih metal sastava današnjice. Krasi ih impresivan ženski sopran, melodične i moćne gitare te spektakularan scenski nastup zbog kojeg po mnogima spadaju u kategoriju: to se mora vidjeti!

Osnovani u Nizozemskoj od strane skladatelja Marka Jansena prije više od 20 godina odmah su nakon objavljenog prvijenca The Phantom Agony (2002.) stekli brojne obožavatelje. Marljivim radom i serijom objavljenih albuma Consign To Oblivion (2005.), The Divine Conspiracy (2007.), Design Your Universe (2009) i Requiem for the Indifferent (2012) počeli su stjecati svjetsku reputaciju i uspinjali se na sam vrh najpoznatijih svjetskih sastava svojeg žanra. S albumima The Quantium Enigma (2014.), The Holographic Principle (2016.) i Omega (2021.) stekli su status prave vodeće svjetske supersile simfonijskog metala i postali jedan od sastava čiji nastupi puni energije oduševljavaju milijune širom svijeta.

Prije Epice publiku će zagrijati CELTICA PIPES ROCK, vatreni Kelti koji po prvi puta nastupaju u ovom dijelu Europe!

Celtica Pipes Rock je jedan od najinovativnijih i najkreativnijih bendova folk i celtic rock žanra koji fasciniraju publiku diljem svijeta, od metalaca do bakica. Impresivne reference benda uključuju preko 550 nastupa od Aljaske preko Havaja do Indije, na dodjeli Australian Celtic Music Awards 2019. proglašeni su „International Artist of the Year“, izdali su 5 studijskih albuma, nastupali su s klasičnim orkestrom i ogromnim zborom,…
Poznati su po veličanstvenom zvuku gajdi koji se izdiže iznad rock dionica i spaja elemente irskog folka, simfonijskog metala i gotike s energičnom keltskom glazbom. Glazbenoj čaroliji svakako doprinosi i najnoviji član benda, Ernesto Góngora, jedan od najboljih gajdaša i frulaša na svijetu, pobjednik „All Ireland Bagpipe Solo Competition 2019.“
Mističnu astmosferu njihovih nastupa naglašavaju i zapaljene baklje na gajdama, goruće palice i drugi plameni rekviziti kojima očaravaju publiku diljem svijeta, a Celticu čine jednim od omiljenih live izvođača na steampunk i srednjovjekovnim festivalima.

Cijena ulaznice (stajanje): 50,00 €

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert 6A) radnim danom od 8 do 15 sati (moguće plaćanje gotovinom i karticom (novo!)), online na www.eventim.hr i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.