Eurovizijski favoriti Baby Lasagna i Angelina Mango nastupit će na Exitovom Sea Star Festivalu!

Jedno od najčešće postavljenih pitanja – gdje će Baby Lasagna održati prvi koncert nakon Eurovizije – konačno je dobilo odgovor: na glavnoj pozornici Sea Star festivala, u svom rodnom Umagu! I to ne sam, nego u sjajnom društvu drugoplasirane Eurovizijske favoritkinje i pobjednice San Rema Angeline Mango! „Rim Tim Tagi Dim“, kao i banger „La Noia“ orit će se lagunom Stella Maris, a publika će napokon dobiti priliku čuti ove megahitove uživo i zapjevati ih s izvođačima koji trenutno spadaju među najtraženije u Europi!

Baby Lasagna i Angelina Mango pridružit će se od 23. do 26. svibnja već napucanom lineupu šestog Sea Stara na kojem su Ofenbach, John Newman (u Hybrid DJ setu), Victoria iz Maneskina, Hot Since 82, Deborah de Luca, ARTBAT, INIKO, Ian Asher, Joker Out, Buč Kesidi, Senidah, Devito, Grše, Kuku$ i niz drugih atraktivnih regionalnih artista! Limitirane povoljnije ulaznice po cijeni od 49 eur za drugi najtraženiji domaći glazbeni festival i događaj kojim se lansira nova sezona u prodaji će biti najkasnije do 15. travnja ili ranije, ukoliko se kontingent rasproda!

New Stars Join Sea Star Festival 2024: Welcome Baby Lasagna & Angelina Mango

 

„Kao što je Konstrakta bila prvi domaći headliner u povijesti Exita izuzetno smo ponosni što će jedan domaći izvođač, naš Umagež, predvoditi program Sea Stara. Baby Lasagna je nevjerojatno talentiran glazbenik i sigurni smo da ćemo na festivalu proslaviti Eurovizijsku pobjedu s fanovima iz cijelog svijeta“ – izjavio je osnivač i direktor Sea Star i EXIT festivala, Dušan Kovačević.

Baby Lasagna novi je glazbeni projekt umaškog kantautora Marka Purišića čija je pojava na sceni oduševila slušatelje diljem Europe, ali i svijeta. Marko je Baby Lasagnu stvorio kako bi mogao stvarati glazbu koju želi prezentirati javnosti. Kroz, kako sam kaže, predvidljive glazbene aranžmane i melodije koje lako ulaze u uho, Marko svojim stihovima nastoji poslati važniju i dublju poruku o različitim problemima današnjice, a glavna mu je misija zabaviti slušatelja dok osvjetljava društvene i duhovne izazove s kojima se pojedinci i društvo susreću. Važnu je poruku uklopio i u svoju pjesmu „Rim Tim Tagi Dim“ s kojom su se poistovjetili milijuni ljudi: pjesma na Spotifyju broji preko tri milijuna streamova, a spot je na YouTube-u u mjesec i pol dana uspio skupiti 2,7 milijuna pregleda. Mnogima su oči trenutno uprte u eurovizijske kladionice i predviđanja, a upravo Baby Lasagna dominira ljestvicama kao jedan od najvećih favorita – na prvom je mjestu proveo čak 32 dana. Osim eurovizijskog megahita, Baby Lasagna iza sebe ima još dvije pjesme „Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“ i „IG BOI“, singlove koji će se naći na njegovom debitantskom albumu „Demons & Mosquitos“. Nakon što osvoji stage Eurovizije, Baby Lasagna razvalit će svojim iščekivanim nastupom na domaćem terenu. 

 

Angelina Mango još je jedna eurovizijska favoritkinja koja se na kladionicama nalazi odmah iza omiljenog hrvatskog predstavnika. Angelina je 22-godišnja kantautorica i pobjednica 74. izdanja Festivala Sanrema, a u povijest ulazi i kao prva žena koja je u posljednjih 10 godina pobijedila na najvećem i najvažnijem glazbenom i televizijskom događaju u Italiji. Angelina će Italiju na Euroviziji predstavljati pjesmom „La noia“, suvremenom cumbiom koja je osvojila Internet. Pjesma broji preko 25 milijuna pregleda na YouTube-u i čak 46 milijuna streamova na Spotifyju. Osim toga, „La noia“ ruši rekorde: na dnevnoj je ljestvici Spotifyja zabilježena kao prva pjesma ženske solo izvođačice s najviše streamova, a našla se i na Top 100 ljestvici Spotify Globala. U nekoliko je mjeseci mlada Angelina osvojila šest platinastih i dvije zlatne ploče, a turneja najavljena za jesen 2024. godine već se rasprodaje. Angelina Mango na talijanskoj se sceni afirmirala već nagrađivanim singlom „Ci pensiamo domani“ s albuma „Voglia di vivere“ objavljenog u svibnju 2023. godine, a njezin je uspjeh konačno potvrdio singl Che t’o dico a fa’“. Mlada kantautorica na svom YouTube kanalu broji više od 81 milijun pregleda, a posebno je voli generacija Z koja je vjerno prati i svoju joj podršku redovito pruža na društvenim mrežama. 

Baby Lasagna i Angelina Mango nakon velikog eurovizijskog nastupa u Švedskoj dolijeću u umašku lagunu Stella Maris. Uz njih će na šestom izdanju Sea Star Festivala nastupiti brojne svjetske i regionalne superzvijezde, od kojih su dosad najavljeni Ofenbach, Victoria, John Newman (Hybrid DJ set), Hot Since 82, ARTBAT, Deborah De Luca, INIKO, Ian Asher, Joker Out, Buč Kesidi te predvodnici trap-ganga među kojima su Senidah, Devito, Grše, Kuku$, tam & Jymenik, Rouzi, Zevin i Thicc Boi

Sea Star Festival prizvat će sunce i otvoriti ljeto eksplozivnim lineupom i besprijekornom produkcijom od 23. do 26. svibnja 2024. godine. Kao i dosad, dva glavna dana festivala bit će petak i subota, 24. i 25. svibnja, dok će četvrtak i nedjelja biti rezervirani za Welcome Day i After Party

Aktualne cijene ulaznica najkasnije do 15. travnja!

Festivalske ulaznice dostupne su po promo cijeni od 49 eura s popustom od 30% u odnosu na finalnu cijenu. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 29 eura, a kupiti se mogu online na službenoj stranici Sea Star Festivala, na prodajnim mjestima te u sustavu Entrio

Ovogodišnji Sea Star Festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.