Domination of Mayhem-

 

Nakon duge (znamo već iz kojeg razloga) pauze i nemogućnosti organiziranja koncerata više od dvije godine, slavonskobrodska ekipa glazbenih entuzijasta i ljubitelja ekstremnih riffova iz udruge ‘USUDI SE’ s ponosom vam objavljuje i predstavlja novo izdanje metal festivala – Domination of Mayhem (Feast volume 3). Ideja ovog jednodnevnog mini festivala je svaki put pružiti priliku mladim snagama hrvatske underground metal scene te uz njih pokušati dovesti i neko zvučnije domaće metal ime (dosad su, uz ostale, nastupili već i Defiant, Sufosia, Chemical Exposure, Prkos…).

 

Ovog puta rokamo žestoko u tonovima death/thrash metala, pa će tako na ovogodišnjem izdanju Domination of Mayhem-a nastupiti zagrebački Nigmar i Sworn to Death, a kao support slavonskobrodski Kletvenik.

Nigmar je mladi zagrebački metal bend idejno začet 2017. godine, a od 2020. godine djeluju kao četveročlana ekipa heavy/thrash/death glazbenog izričaja. Posljednjih godinu i pol dana bave se snimanjem svog albuma prvijenca, a uz to su od ove godine i poprilično koncertno aktivni te neprestano rade na novom materijalu. Sworn to Death su također zagrebački metalci službeno oformljeni 2021. godine na temeljima groove metala 90-ih, iako danas vuku inspiraciju iz svih podžanrova metala. Dosad su objavili 4 demo snimke i jedan singl, a trenutno su u procesu snimanja debitantskog albuma koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana. Kletvenik je novorođenče slavonskobrodskog podzemlja koje je svjetlo dana ugledalo 2018. godine. Ova šesteročlana ekipa s čak dva growl vokala svoj glazbeni izričaj njeguje u pravcu death metala kombiniranog s mnogim utjecajima unutar ekstremnog metala i žestokog punka.

Koncert će se održati 18. lipnja 2022. godine u Centru mladih u Slavonskom Brodu. Vrata se otvaraju od 20h, a koncert kreće u 21h. Ulaznica nema, ulaz je na donacije (a u zamjenu dobijete čašicu rakije za dobrodošlicu) tako da dođite u što većem broju i podržite domaću underground scenu, nove metal snage i ove mlade ljude – koji zadnjim atomima snage herkulejski drže stubove brodske metal scene koja je već godinama na izdisaju i pokušavaju povezati glazbenike okupljajući ih na jednom mjestu u nadi da će se izroditi neka nova poznanstva i neki novi bendovi kojih na brodskom teritoriju kronično nedostaje.

 

facebook event