Batushka

Promo photo

 

POLJSKA BLACK METAL ATRAKCIJA BATUSHKA DOLAZI 3. PROSINCA PO PRVI PUTA U HRVATSKU

Poljska black metal atrakcija Batushka dolazi 3. prosinca po prvi puta u Hrvatsku, točnije u zagrebački Boogaloo Club u sklopu svoje turneje „European Pilgrimage Tour 2017“. Na turneji još uvijek promoviraju svoj album prvijenac ‘Litourgiya’ objavljen početkom prosinca 2015. godine, a koji je odmah zadobio same hvalospjeve, tako od strane kritičara, tako od strane publike, do te mjere da su ga neki proglasili „pravim zlatom“ i „remek djelom“.

Batushka su relativno novi bend iako su sastavljeni od članova etabliranih metal bandova. No, tu počinje njihova misterija, ne znaju se identiteti članova grupe, a na pozornici svi imaju prekrivena lica maskama. Mističnost se nastavlja s glazbom koja se bazira na crkvenim napjevima i mračnoj darkerskoj atmosferi koja se iznenada pretvara u death i black metal sa screamanim vokalima tipičnima za black metal glazbu, pa ponovno vrača u na početnu atmosferu. Pravi mističan doživljaj dočaravaju svojim živim nastupima koji su pravi performancei bazirani na crkvenim ritualima, s kukuljicama, svijećama, tamjanom, ikonama, oltarem. Batushka je dosad uvijek iznova stvorila oduševljenje u publici, a to su dokazali i svojim nastupom na ovogodišnjem „Metaldays“ festivalu u Tolminu.

 

Batushka live

Batushka live @MetalDays 2017. (foto:Slavica Rudec)

 

 

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijene ulaznica iznose 110 kn do 15. listopada, od 16 listopada će ulaznice koštati 130 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 150 kn.
Pretprodajna mjesta u Zagrebu:
Dirty Old Shop – Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/)
Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14
 Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37
Metal Bar Valhalla – Tkalčićeva 25
 Purgatory – Ozaljska 47

RIJEKA: Dallas Music Shop – Splitska 2A
OSIJEK: ROCKSHOP STRESS – Strossmayerova 7
Online: ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem, www.eventim.hr (u Eventim sustavu u prodaji od 16.10.2017.).