Portugalska black metal senzacija Gaerea stiže u Močvaru!

Portugalska black metal senzacija Gaerea stiže u Močvaru

promo photo

Zakrabuljeni portugalski blackeri Gaerea premijerno u sklopu THE UNDYING MIRAGE stižu u Hrvatsku! Kao posebni gosti  uz njih će nastupiti nezgodni domaći crnometalni momci Bednja! Datum za pribilježiti je 9. lipnja (petak), a mjesto održavanja ove crne svečanosti je Močvara. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili na njihovom webu. Na dan koncerta koštat će 19 eura.

Gaerea je portugalski black metal bend nastao 2016. u Portu, kako rekoše u jednom intervjuu: “sa svrhom da omogući širenje unutarnjeg osjećaja bijesa među drugima. Osjećaj koji je toliko vrijedan da ga nismo mogli kvantificirati ili čak imenovati. Gaerea predstavlja taj isti osjećaj. Nešto što se može opisati samo imenom koje smo sami stvorili i može samo to značiti.” Momci su dosad izdali istoimeni EP u 2016., nakon čega su nanizali tri studijska albuma: Unsettling Whispers (2018.), Limbo (2020.) i najaktualniji Mirage (2022.) Kažu da je potonji nastao pod snažnim utjecajem pandemije i kako smo imali priliku shvatiti da baš ništa nije sigurno, odnosno da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo, a tu su uvijek i sveprisutne teme mizantropije, mentalne obamrlosti i autodestrukcije. Posebno ističu narcizam kao bolest modernog doba pa razlog za njihovo nošenje maski možemo vidjeti i u tome. Ljubitelji bendova kao što su Mgla, UADA, Groza ili Kanonenfieber nipošto ne smiju propustiti ovaj koncert.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=kIAoJxmRFQc

FB: https://www.facebook.com/gaerea/

IG: https://www.instagram.com/gaerea_/?hl=en

SP: https://open.spotify.com/artist/1wXoI3Ajpv4WwQ3LmcrSBw

Bednja je sila koja je izrasla iz truleži vlastite okoline. Duboko uzdrmana nelogičnostima i nepravednostima svakodnevnog života u Hrvatskoj, black/hardcore trojka nema drugog izbora nego progovarati upravo o svojim najvećim frustracijama. Kao i opća društvena klima, i EP “Ponosni u smrti” je flert sa smrću. Kao i bipolaran odnos Hrvatske s vlastitom prošlošću, i nove stvari plove od akustičnih melodija do surovog uništavanja. A kao i svi pokreti otpora u dugoj hrvatskoj prošlosti, i Bednja je tamna, hladna i brza. Baš zato vidimo se 9. lipnja u Močvari!

YT: https://www.youtube.com/@bednjaofficial6852

FB: https://www.facebook.com/bednja666

SP: https://open.spotify.com/artist/5uhD1Qof7lkADzsec6enZt

IG: https://www.instagram.com/bednja666

BC: https://bednja.bandcamp.com/

Facebook event: https://web.facebook.com/events/1393771624497389

About The Author