Domination of Mayhem – Sitis, Attitudes to Human Extinction, Chemical Exposure @Slavonski Brod, 20.4.2024.

 

Udruga ‘Usudi se’ predstavlja vam novo, peto po redu izdanje Domination of Mayhem-a koje će se održati u subotu, 20. travnja 2024. godine u dvorani Centar Mladih u Slavonskom Brodu. Ovaj jednodnevni festival ekstremne glazbe koji okuplja aktualna metal imena domaće i regionalne scene osmišljen je s ciljem buđenja  pomalo uspavane underground scene u Slavoniji.
Očekuju vas žestoke i blasfemične metal poslastice: Sitis (Black metal/Zagreb), Attitudes to Human Extinction (death metal/Koprivnica), a support će im pružiti lokalci Chemical Exposure (thrash/death metal, Slavonski Brod).
Ulaz je free, uz piće dobrodošlice. Vrata se otvaraju u 21h, a koncert kreće od 22h.

Domination of Mayhem

Domination of Mayhem je jednodnevni festival posvećen isključivo ekstremnoj metal glazbi i to je projekt s kojim je Udruga započela još 2019. godine, nedugo nakon samog osnutka udruge, tako da je ovo zapravo već peto po redu izdanje ovog festivala na kojem su dosad nastupali brojna imena domaćeg metal podzemlja, ali i neka imena iz okolnih zemalja. Organizatori naglašavaju kako je ulaz besplatan jer je prvotna ideja i cilj ovog projekta oživjeti i osnažiti pomalo zanrlu metal scenu u ovom dijelu Hrvatske te pružiti priliku bendovima da se predstave široj publici, ali i povezati postojeće brodske metal bendove s onima iz ostatka Hrvatske.

Sitis – Svojim zvjerskim riffovljem, nihilističkim tekstovljem i sirovom, ali sofisticiranom agresijom koja lagano koketira s disonancom i starom školom black metala, SitiS su glasnici razaranja čime nagovještaju novo doba hrvatske black metal scene!
Ova četveročlana ekipa, ponaosob već odavno dobro poznata u krugovima hrvatskog metal podzemlja 2018. godine je   formirala Sitis i odmah su krenuli žestoko sa svirkama u Hrvatskoj, ali i šire. 2022. godine izdaju svoj, zasad jedini album ‘Ruina, a trenutno su u procesu objavljivanja splita sa slovenskim blackerima Snogg.

Attitudes to Human Extinction – Ova metal četvorka iz Koprivnice udara samo žestoko svojom mješavinom techical, brutal i old school death metala. Postoje od 2018. godine i svoj rad su uglavnom usmjerili na live nastupe pa zasad imaju samo Ep “Rotten” (2020.), a 2023. izdali su  i njihov posljednji single “Immolate The Prophets” za kojeg su snimili i video spot.

 

Chemical Exposure – Ovog vikenda vaša vesela trupla za početak će zagrijati ova ‘vesela’ šestorka s čak dva vokala i bubnjarom iz pakla. Uz dobro poznate metalne hitove s njihovog albuma prvijenca ‘Sick Mutant Society’ (objavljenog 2016. godine), ovi srčani zagovaratelji beskompromisnog i žestokog thrash/deatha predstavit će nam i ponešto novog materijala na kojem intenzivno rade posljednje vrijeme i otprašiti stvari koje se trenutno kuhaju u studiju.

facebook event

Domination of Mayhem