Domaći reggae veterani ponovo u Močvari

vrata 20h // koncert 21h

Brain Holidays u Močvari

promo photo

Zagrebačka Močvara 18. svibnja seli u Kingston kako bi se stvorila prava kulisa za nastup domaćih reggae pionira, grupe Brain Holidays. Članovi Holidaysa pamte prve dane stvaranja reggae scene koja se okupljala u prostorima Močvare i bivšeg Attacka. Mnogo godina kasnije, Brain Holidays se vraćaju na “mjesto zločina” pokazati najbolje od svog 23-godišnjeg opusa. Prije i poslije koncerta atmosferu zagrijava Prancing D.

Prije samog koncerta, od 20h prikazat će se njihov dokumentarni film Bite Of Paradise” kojim su ovjekovječili snimanje aktualnog albuma “Jamaican Connection” u kolijevci reggae glazbe – Jamajci. Prikazivan na mnogim filmskim festivalima, na 16. izdanju DORF Festivala osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film.

 

 

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, osnovani sad već prilično daleke 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Records. Album “Jamaican Connection” snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput ItaleeHornsmana CoyoteaAlejuandra BuendijeKandžije i Brice. Tijekom boravka na otoku, nastupili su i na Italee & The Circle Of Brethrens festivalu u Kingstonu.

 

Brain Holidays su se etablirali kao vodeći hrvatski reggae bend čije su pjesme probile žanrovske barijere pa se njihove dobre vibracije šire eterom mnogih domaćih radijskih postaja. Njihovu glazbu inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do duhovitih i ljubavnih, s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet.

Live nastupi koji tjeraju na ples jedan su od najjačih aduta ovog mnogočlanog benda uz koje je muskulfiber zagarantiran! Vidimo se u Močvari!

Nabavi svoju ulaznicu na vrijeme:
https://core-event.co/events/brain-holidays-u-mocvari-c65f/
– pretprodaja do 17.5.2023. u 23:59h: 7 €
– na dan događanja: 10 €

Ulovi Brain Holidays u svom gradu:

18.5. Močvara, Zagreb

19.5. Kotač, Pula

9.6. Prostor, Čakovec

4.8. Azimut, Šibenik

5.8. Roots Revival Festival, Herceg Novi

6.8. Pivana, Herceg Novi

17.8. Overjam Reggae Festival, Tolmin

27.10. Skwhat, Sisak

28.10. Klub kulture, Križevci

10.11. TBA, Ljubljana