Svim hardcorašima i punkerima u ravnici već dobro poznati SAWA festival, koji se svake godine održava u Županji, ove godine 20. i 21. srpnja obilježava svoju jubilarnu, desetu obljetnicu održavanja. 

Sawa festival Županja

Lokacija festivala je, već po tradiciji, plaža i kupalište Poloji na obali rijeke Save u Županji, a ove godine moći ćete čuti sve:  od melodičnog punka, preko mračnog hardcorea do prljave metalizirane mašinerije, jer organizatori dovode čak dvadeset imena s domaće i svjetske hardcore punk scene. Tako će prvi dan (20. srpnja) nastupiti: Against The Odds, Debeli Precjednik, Hak Attak, Niyazov, Jaded, Path of Cestoda, Ponor, Ponte De Carla, Sekta i Skinpin, a drugi dan (21. srpnja): All Except One, Bomber, Faak Am See, Hexis, Joliette, Lazarath, Rutka Laskier, Wish Upon A Star, Woes i ZilpZalp. 

Poznato je da je ulaz na festival besplatan (bit će kutija u koju možete ubaciti donacije), a ekipa entuzijasta i zaljubljenika u ovu vrstu glazbe sve radi na DIY (Do It Yourself) način, i svake godine se trude iz petnih žila da se izdanje festivala održi te da posjetitelji mogu uživati u svim njegovim čarima. Festival možete podržati i kupnjom odličnih SAWA fest majica i drugih accesoriesa, poput cekera, ruksaka, sticekra i slično po simboličnim cijenama. Osim toga, u goste im ove godine dolazi  i Abidaga Bin Jafar sa svojom pokretnom screen printing radionicom, što znači da će biti moguć live sitotisak nekoliko različitih motiva na majice. Uz glazbeni program, desetu feštu  između ostalog uveličat će odličnim i unikatnim performansom Inex Cirkus Teatar, koji im po prvi puta dolazi u goste. Inex Teatar će nas počastiti svojim Mad Max i fire show performansom, a ekipa je to šarolikih umjetnika koja se zalaže zа rаzvoj suvremenog cirkusа, teatra pokreta, performansa i uličnog teаtrа.

Na službenom facebook pageu događaja možete saznati sve detalje o ovom eventu, a ispod pogledajte kako je bilo na prošlogodišnjem izdanju SAWA festivala.

Sawa festival Županja1