Projekt Glazbeni Brod zamišljen je kao manifestacija kojom se, na međunarodnoj razini, obilježava Svjetski dan glazbe 21. lipnja, a u nekim državama taj dan je čak proglašen i nacionalnim praznikom. Znači, na nekoliko otvorenih lokacija u Slavonskom Brodu izmjenjivat će se tijekom cijelog dana amaterski i profesionalni glazbenici, podsjećajući nas pritom koliko je zapravo glazba neizostavan dio naše svakodnevnice i koliku ulogu igra u našim životima.

Program započinje već rano ujutro, od 8:30, i to na Korzu. Acoustic stage zamišljen je tako da se ljudi uz jutarnju kavicu na slavonskobrodskom korzu mogu opuštati slušajući uživo glazbu u pozadini. Tu će nastupiti Vokalni sastav Ad Astra, tamburaši, moći ćete čuti razne brodske glazbenike u njihovim samostalnim izvedbama na različitim instrumentima. Oko 17h, također na Korzu nastupit će poznati zagrebački kantautor Chris Ian, a zatim, u 19h, gradska limena glazba Željezničar, čime se i službeno zatvara ovaj stage i prebacujemo se ispred PLATOA Kazališno koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić gdje će biti predstavljanje izložbe iz opusa ‘Postanak’ autora – umjetnika i glazbenika – Vedrana Ružića, a nakon toga i jazz predstava ‘Libertin’ Vedran Ružić kvarteta.

Zatim, od 22h kreće program na Rock stageu u Tvrđavi gdje će nastupiti zagrebačka alt rock četvorka SHE LOVES PABLO, požeški rap rock bend DETMEĆ, a podržat će ih domaće snage, brodski bend Rasskol.

Glazbeni Brod - obilježavanje Svjetskog dana glazbe 21. lipnja