Mladi zagrebački indie rock bend Slow Cured nastupit će 29. lipnja na stadionu Šalata kao predgrupa Silenteu.

 

Slow Cured – „Dies Irae“

 

Slow Cured je zagrebački alternativni rock bend s primjesama indiea koji svoj proboj najviše veže uz nastupe na Supervalu, festivalu školskih bendova. Grupa je izbacila singlove “Umoran”, “F#” i “Dias irae” te “87” i “ANTE BELLA” koji su snimljeni uživo u zagrebačkom klubu KSET, a uskoro najavljuju još nove glazbe. Dosad su, osim Supervala nastupali i u Tvornici kulture, u Saxu, na InMusic festivalu, Moto susretu u Slavonskom Brodu te još nekolicini klubova, a osim Zagreba uskoro su im na rasporedu Kotač u Puli 10. i Palach 11. svibnja. Grupu čine čine vokalist i gitarist Filip Radaljac, basist Jakov Damjanović, bubnjar Bruno Petanović, klavijaturist Stjepan Nemec te vokalistica Katarina Stanić. 

 

Slow Cured pridružit će se Silenteu 29. lipnja na najvećem koncertu karijere ovog dubrovačkog benda. Na stadion Šalata Silente će donijeti najveće hitove iz desetljeća duge karijere, uključujući i veoma uspješna posljednja dva – “Sve sto treba znat o ženi” i “Sve da ima neki način”.

 

Silente – “Sve da ima neki način”

 

Osim Zagreba Silente je 11. svibnja u Rijeci, a 22. i 23. lipnja u Svetoj Nedjelji i Čakovcu, U srpnju će doći u Kastav (12.7.), Vinjerac (26.7.) I na Šoltu (27.7.), dok za kolovoz trenutno u rasporedu ima Split (4.8.) i Ivanec (31.8.). Bend već neumorno radi i na jesenskim planovima. Koncert u Trzinu je 14. rujna, dok su 10. i 11. listopada u Novom Sadu i Beogradu.

 

Novi singl “Sve da ima neki način” dostupan je na svim streaming servisima.