Uvijek na prvoj liniji rock’n’roll fronta, sarajevska grupa Snake Eater od 2010. godine predstavlja jedan od temeljaca nove bh. scene. Njihov High Voltage Rock je za sve vrijeme na sceni tresao je stadione, moto susrete, ali i najmanje klubove na svijetu, dokazavši time da je Snake Eater grupa za svaki rock’n’roll događaj.

Inspirirani radom grupa kakve su AC/DC, Rose Tattoo, Vatreni Poljubac, Milić Vukašinović, Tifa i Motörhead, Snake Eater je od samog početka radio na vlastitim numerama. 2011. godine objavili su live album “Živi Otrov” kojim su se predstavili javnosti.

snake eater u zagrebu

Siječanj 2013. donosi debitantsko izdanje “Dabar”. Sniman u legendarnom studiju BHRT Produkcije u kojem su snimali svi velikani domaćeg rock’n’rolla, sirovi i žestoki “Dabar” nailazi na odlične kritike ne samo medija, već i ljubitelja rock’n’rolla, a slušatelji radijske emisije The Aebyss izabiru ga kao album 2013. godine. Snake Eater time postaje grupa koja je prva osvojila nagradu kojom su se u narednim godinama okitili Iced Earth i Venom.

Slijedi serija koncerata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 2014. godine peterac objavljuje singl “Idemo u Brazil” koji na efektan način opisuje zgode i nezgode tijekom susreta reprezentacije i članova Snake Eatera u Brazilu za vrijeme svjetskog prvenstva u fudbalu. 2015. godinu Snake Eater provodi svirajući i radeći na novim pjesmama. Najavni, istoimeni singl za album “Sam protiv svih” objavljen je u septembru 2016. godine.

snake eater u zagrebu

Iako je bilo u planu da se uđe u studio krajem 2016. godine, radi tehničkih poteškoća i termina, snimanje počinje tek na ljeto 2017. godine.

Finalni proizvod pod nazivom “Sam protiv svih” je ugledao svjetlo dana 1. lipnja 2018. godine u izdanju beogradske diskografske kuće ONE RECORDS.

Iako smo zagazili u 2020. godinu, promocija albuma “Sam protiv svih” još uvijek traje, a bend neumorno radi i na novom materijalu. Publika je već imala priliku da čuje dvije nove pjesme – “Okrećem ploču” i “Zmijske oči””

 

facebook event

 

 

 

About The Author