U subotu 22. lipnja 2024. godine na Skate Parku (Slavonski Brod) održat će se jednodnevni festival pod nazivom ‘Street Jam Session (vol.2)’. Ovaj projekt nastao je kao plod suradnje umjetničko/glazbene udruge ‘Usudi se’ s udrugom ekstremnih sportaša ‘Sunshine’ iz Slavonskog Broda. ‘Street Jam Session’ prvi je put uspješno održan još 2019. godine, ali zbog korone i ostalih otežavajućih okolnosti nismo uspjeli izrealizirati drugo izdanje sve do ove godine.
street jam session

 

 

Ovaj festival zamišljen je prvenstveno kao cjelodnevno druženje kroz promociju ekstremnih sportaša i glazbenih izvođača. Program se sastoji od dva dijela: sportski dio programa započinje u 16h gdje će članovi udruge ‘Sunshine’ sa svojim gostima iz cijele Hrvatske izvoditi skate/inline/bmx vratolomije tijekom cijelog poslijepodneva. Glazbeni dio programa kreće od 19h, a nastupit će: Pozeri (nova nada slavonskobrodske scene, dečki su jako mladi pa zasad sviraju uglavnom rock obrade, ali nadamo se da će uskoro krenuti i s autorskim stvarima), zatim Prorock (veterani brodske scene koji će nas zabaviti sa svojim obradama poznatih rock hitova) te gosti Mina (ekipa iz Osijeka, također sviraju obrade starih i modernih rock pjesama) i Snowdrop (autorski duo iz Požege, koji njeguje svoj prepoznatljiv glazbeni izričaj kroz eksperimentiranje zvukova psihodelije, stoner i surf rocka).

 

 

Cilj ove sportsko/glazbene manifestacije je popularizacija alternativnih umjetnosti kroz glazbu i ekstremni sport, okupljanje umjetnika i glazbenika te poticanje mladih na sudjelovanje u aktivnostima ovakvog karaktera, a potencijalno i stvaranje prepoznatljivog glazbenog i turističkog događaja u Slavonskom Brodu. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Osigurali smo i raznovrsnu gastronomsku ponudu lokalnih ugostitelja.