Rhapsody Of Fire po prvi puta u Hrvatskoj

Twilight Promotion promo photo

POTVRĐENE PREDGRUPE ZA KONCERT POWER METAL LEGENDI RHAPSODY OF FIRE; SYMPHONITY I EGOSYSTEMA KOJI ĆE SE ODRŽATI U SRIJEDU 11.03.2020.
U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU

Kao posebni gosti će na koncertu legendarnih talijanskih power metalaca Rhapsody of Fire u srijedu 11.03.2020. nastupiti češki power metalci Symphonity i talijanski alternative metalci Egosystema.

Symphonity dolaze iz Brna, osnovani su 2006. godine i iza sebe imaju dva studijska albuma „Voice From The Silence“ iz 2008. i „King Of Persia“ iz 2016. godine. Sviraju melodični power metal, a u svojim tekstovima se bave temom iz svakodnevnog života.

 

Pojam Egosystema znaći skupinu povezanih elemenata koji međusobno djeluju, ali s time da zadržavaju svoje osobine, a to je i suština glazbenog izričaja grupe Egosystema koji dolaze iz Torina, djeluju od 2013. godine i objavili su tri albuma „Dentro Il Vuoto“ 2014. godine, „Change Reality“ 2017. godine i „Disonance“ 2019. godine.

Za sva tri benda će ovo biti prvo gostovanje u Hrvatskoj, A Rhapsody Of Fire, osim što će im ovo biti prvi dolazak u Hrvatsku će fanove obradovati i činjenica da Rhapsody of Fire s ovom turnejom obilježavaju 20. godišnjicu izdavanja svog kultnog albuma „Dawn of Victory“, te s pravom očekujemo izvrsnu set listu i power metal spektakl godine. Rhapsody Of Fire su osnovani 1993. godine u Trstu pod nazivom Thundercross. Ime je ubrzo promijenjeno u Rhapsody, da bi ga 2006. godine bili prisiljeni promijeniti u Rhapsody of Fire zbog autorskih prava. Rhapsody of Fire do sada snimili ukupno 12 albuma, a posljednji je „The Eight Mountain“ objavljen ove godine za AFM Records. Iza njih su brojni hitovi, rasprodani koncerti i vojska obožavatelja, a i na našem području ima ih dosta. Aktualni sastav benda čine pjevač Giacomo Voli, gitarist Roberto De Micheli, klavijaturist Alex Staropoli, basist Alessandro Sala i bubnjar Manu Lotter.

Početak koncerta je najavljen za 19:00 sati a cijena ulaznice iznosi 130 kn u pretprodaji i 150 kn na dan koncerta. Pretprodajna mjesta ZAGREB: Boogaloo Club Caffe Bar (10:00 – 15:00) – Ulica grada Vukovara 68 (ulaz iz Ivana Lučića), Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Entrio sustav, Eventim sustav.