PRVI SAMOSTALNI KONCERT U HRVATSKOJ
U SKLOPU EUROPSKE TURNEJE 2022
44 KONCERTA U 22 ZEMLJE

the cure

promo photo

 

 

The Cure, jedan od najznačajnijih bendova alternativne rock glazbe po prvi put u svojoj 42-godišnjoj karijeri održat će samostalni koncert u Hrvatskoj i to 27. listopada 2022. u Areni Zagreb. Zagrebački koncert je dio turneje The Cure Tour Euro 22, na kojoj će The Cure održati 44 koncerta u 22 zemlje.

 

The Cure

The Cure- Inmusic festival 2019.(foto:Slavica Rudec)

Publika će imati priliku u 135-minutnom nastupu čuti i nove pjesme s albuma koji bi trebao izaći prije početka turneje i koji donosi novih 67 minuta jedinstvenog The Cure zvuka. Naime, posljednji The Cure album “4:13 Dream” izašao je 2008. godine.

Pogledajte spot za pjesmu Lullaby, jedan od The Cure najvećih hitova.

 

 

Ovi indie rock pioniri do sada su objavili 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, njihovi albumi su prodani u 30 milijuna kopija širom svijeta, a tu je i niz live albuma, soundtrackova, knjiga… The Cure je svojom glazbom obilježio živote generacije obožavatelja, a iako ih je  teško svrstati u pojedinačan glazbeni žanr, utjecali na formiranje nekolicine njih kao što su goth rock, new wave i post-rock. U 2019. pet članova The Curea svečano su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame.

The Cure je oformljen 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine The Cure je do sada odsvirao preko 1,500 koncerata, a upravo su živa svirka  i direktan kontakt s publikom ono što The Cure radi najbolje. Tako su i prije dvije godine od NME-a proglašeni najboljim festivalskim headlinerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema pozornici.

Kako izgleda punokrvi The Cure koncert pogledajte na linku.

The Cure Euro 2022 turneja bit će prva nakon koncerata održanih 2019., godini u kojoj su slavili 40 godina postojanja, te 30 godina od izlaska kultnog albuma “Disintegration” iz 1989. s kojim su osigurali su titulu jednog od najboljih britanskih bendova u posljednjih 50 godina. Iste godine, nakon festivalske turneje od tri mjeseca održali su epski trosatni koncert u Mexico Cityju. U Areni Zagreb nas tako očekuje punih 135 minuta čiste The Cure koncertne energije i zanosa, kojoj će predhoditi nastup predgrupe The Twilight Sad.

 

facebook event