The Underground Youth uskoro u Močvari!

Manchesterski bend The Underground Youth ponovo u Zagrebu! Stari znanci stižu u nedjelju, 12. svibnja po četvrti put u Močvaru! Kroz nekoliko dana bit će najavljena i predgrupa. Cijena ulaznice u pretprodaji je 60 kuna, na dan će koštati 80 kuna. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 (kod Cibone) ili na njihovom web shopu.

The Underground Youth je osnovan 2008. u Manchesteru. Spiritus movens cijele priče je Craig Dyer, čiji je ovaj solistički projekt prožet u potpunosti DIY etikom i utjecajima iz svijeta književnosti, poezije i filma. Uskoro mu se pridružuju vizualna umjetnica i dizajnerica Olya Dyer (bubnjevi), Max James (bas, ranije svirao u bendu Johnnyja Marra), a od nedavno je Marka Vernona (gitara) u postavi zamijenio Leonard Kaage.

Bend je poznat po velikom broju turneja i koncerata širom svijeta gdje sa svakim novim nastupom stvore svojevrsni kult. Njihov specifični zvuk evoluirao je od mračne psihodelije s natruhama shoegaze i bluesa do današnjeg post-punka. Do sada su objavili osam albuma i tri EP-a, a krajem ožujka izlazi im njihov deveti album „Montage Images Of Lust & Fear“ kojeg će ovom prilikom promovirati u Močvari.

Facebook event