Nakon vesele pjesme i zabavnog spota “Ljubav je spas”, Analiza umA donosi nam novu skladbu koja osvaja na prvo slušanje. Pjesmu “Suze”  karakterizira energični rock zvuk koji se stapa s bluesom. Vrhunske gitare Vojkana Runajića stvaraju emotivnu atmosferu koja se  odlično isprepliće s intimističkim tekstom, a impresivni vokali Marka Pavića i Saše Amića – Slasha daju pjesmi iskrenost i dramatičnost zbog koje mnogi vole Analizu umA. Pjesma govori o emocionalnim stanjima u kojima se ponekad nalazimo dok se borimo s poteškoćama. Naglašava kako unatoč kaosu u kojem nekad živimo, ne smijemo zaboraviti na ljepotu života koju treba tražiti i u najtežim trenucima te podsjećaju na novu snagu koja se tada rađa.

Pjesma je nastala u nešto drugačijim okolnostima od standardnog načina kreiranja skladbi za Analizu UmA. Naime prijateljica i veliki fan grupe Jasmina Ilić koja se bavi pisanjem poezije, pokazala im je svoj još nedovršeni tekst imena “Suze”, za koju je imala osjećaj da bi bila prikladna pjesma za njihov repertoar. “Znajući da inače ne koristimo tuđe tekstove, Jasmina nam je ipak isti poklonila sa željom da jednog dana eventualno napravim neku demo – snimku za privatne svrhe. Međutim, sve je krenulo drugim smjerom i mi danas imamo pjesmu.”, kaže Marko Pavić, frontman banda.

Marko Pavić, koji je i autor glazbe, osjetio je emotivnu bliskost i buđenje dubokih osjećaja, čitajući riječi pjesme koje je Jasmina  tragom olovke utisnula u papir. Iako tekst nije bio prilagođen bilo kakvoj muzičkoj kompoziciji, on ga je u vrlo kratkom vremenu, uz određene promjene, oduzimanje i dodavanje prikladnih riječi, pri tome vodeći računa da se ne udalji od smisla, uspio uz gitaru uobličiti u melodičnu cjelinu. Nakon što su Jasmina i Marko čuli rezultat svoje suradnje poslušavši demo-snimku, bili su jako zadovoljni. Zajednička energija rezultirala je odličnim singlom imena “Suze” .

Analizatori su snimali pjesmu u studiju “AnTon” by Anto Pavić i studiju “ROX” by Vojkan Runjaić.

Poslušati novi singl i pogledati novi spot Analize umA: