Velikani ruskog pagan metala – Arkona – prije nekoliko dana završili su naporno i marljivo tromjesečno snimanje i miksanje najnovijeg, osmog po redu studijskog albuma. Novo izdanje nosit će naziv ‘Khram’, a bit će objavljeno 19. siječnja 2018. pod okriljem diskografske kuće Napalm Records.

Arkona, Zagreb, 4.11.2015. Copyright: Ana Artuković

Khram, što na ruskom jeziku znači ‘hram’ označava hram obavijen prirodnim misticizmom koji spava skriven u noćnim krošnjama drveća, a ipak je otvoren za sve. Iskrenost i dubina koja povezuje svih pet članova benda rezonira raskošnim mračnim cover artworkom i tekstovima vodeće pjevačice Mashe koji su napisani njezinom vlastitom krvlju (tekstovi će biti skenirani i uključeni u booklet)! Arkona je na prethodnim albumima koristila zvučne samplove za određene instrumente, no na ovom albumu sve je snimano uživo: čelo, limena glazba, puhački instrumenti, sve vokalne dionice…i uklopljeno je tako da se odlično slaže sa žestokim metalskim melodijama. Mnogo glazbenika gostuje na novom albumu: Anatoliy “Nordman” Pakhalenko na vokalnim dionicama, Robert Engstrand za pianom, tu su i neki s kojima je Arkona već surađivala, poput Alexandera Kozlovskiyog na čelu, a i Mashini sinovi Radimir i Bogdan također vokalno sudjeluju na albumu

A povodom izlaska novog albuma ‘Khram’, Arkona u veljači 2018. kreće i na prvi dio europske promotivne turneje, koja među prvim datumima obuhvaća i naš Zagreb, odnosno klub Boogaloo (2.2.2017.). Ukoliko propustite tu priliku, možete ih uhvatiti na Winter Days of Metal festivalu u Sloveniji (1.2.2017.) ili u Novom Sadu (3.2.2017.).

Arkona ‘Khram’ cover artwork


‘Khram’ tracklist:

1. Mantra (Intro)
2. Shtorm
3. Tseluya zhizn’
4. Rebionok bez imeni
5. Khram
6. V pogonie za beloj ten’yu
7. V ladonyah bogov
8. Volchitsa
9. Mantra (Outro)

 

Arkona, Zagreb, 4.11.2015. Copyright: Ana Artuković