Neno Belan pjesmom ‘Zvijezde’ na pozornici Splitskog festivala obranio prošlogodišnju titulu najboljeg!

Predstavljamo i spot za ‘Zvijezde’ koje su na splitskim Prokurativama osvojile prvu nagradu stručnog žirija!

Foto | Ivo Čagalj

 

Nakon što je prošle godine osvojio prvu nagradu publike pjesmom ‘Čarobna stvar’, Neno Belan je i ove godine na tronu Splitskog festivala s pjesmom ‘Zvijezde’, ali ovaj put dobivši prvu nagradu za najbolju pjesmu od strane ocjenjivačkog žirija.

 

 ⬇️ SPOT ⬇️

 

“Velika je čast biti čak dvije godine za redom biti na tronu legendarnog Splitskog festivala, prošle godine po glasovima publike, a ove po ocjeni stručnog suda. Posebnu draž svemu daje i činjenica da je Split moj rodni grad, i svakako je veoma specifičan i poseban osjećaj popeti se na pozornicu upravo u tom gradu. Pjesmu ‘Zvijezde’ napravio sam u kolaboraciji sa svojim prijateljem i kolegom, Bračaninom Josipom Radićem, i to je 4 i pol minute čistih snažnih emocija koje na jedan topli način pričaju o rastanku ljubavnog para i donose snažan osjećaj sjete i nostalgije za nekim lijepim i veličanstvenim glazbenim vremenima.” – kaže Neno.

 

 

 

‘Zvijezde’ su druga suradnja glazbenih kolega Josipa Radića i Nene Belana koju je Belan izveo na splitskim Prokurativama proteklog vikenda i osvojio prvu nagradu stručnog žirija. Nova pjesma naći će se i na novom Belanovom albumu “Balade 2 – Lito umire”, nastavku legendarnog kompilacijskog albuma Đavola iz 1989. godine – “Balade – Kad se nađem u predjelu noći”.

Na spotu je radila provjerena ekipa suradnika; Ana Tonković Dolenčić potpisuje scenarij, režiju, montažu i snimanje Igor Ivanović, a glavne uloge ovaj put su pripale Iskri Jirsak i Adamu Skendžiću

Ljeto 2021. Belan i Fiumensi planiraju provesti radno, svirajući od Umaga sve do Dubrovnika, a datume i najave pratite na Belanovim društvenim mrežama.