Činčila je objavila novi spot “Gdje mi je glava”!!!

Cincila press fotografija

Cincila press foto

 

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj novi video spot “Gdje mi je glava”, pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media. Tema pjesme se bavi suvremenim čovjekom i njegovom potragom za duhovnom transformacijom. Pjesma postavlja univerzalno pitanje, “Gdje nam je glava”, što se metaforički odnosi na to, jesmo li uopće svjesni sebe, svojih djela i okruženja u kojem živimo. Stihovi: “Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja”, upućuju na lično preispitivanje, da li uopće imamo kontrolu nad vlastitim mislima i djelima, budući da živimo u sistemu koji nameće svoje vrijednosti, oblikuje stil života, pa time i svijest čovjeka.

Pogledajte spot:

 

Pjesmu nadopunjava i karakterističan video spot, koji prikazuje individualca koji putuje iz urbane u prirodnu sredinu, te se tijekom svog putovanja zaustavlja unutar devastiranih prostora, koji su refleksija mračne prošlosti ovog podneblja. On ih napušta i kreće se ka prirodnom staništu, što simbolizira pročišćenje i pronalazak duhovnog mira.

Frontmen benda Vanja Solaković je izjavio: “Došli smo do momenta u kojem je čovjek na ivici vlastite egzistencije, živjeli smo “bez glave”, zanemarujući osnovne prirodne principe. Nadam se da će čovječanstvo nakon ove krize krenuti u pravom smjeru”.
Snimanje spota i režiju potpisuje Romano Kuduzović, dok je CGI composting radio Admir Šljivnjak.
Mix i mastering je radio Haris Saračević, a zvuk je snimao Kemal Sulejmanović.

 

Facebook

About The Author