Britanske NWOBHM legende Saxon prisiljeni su odgoditi nekoliko koncerata koji su se ovih dana trebali održati u UK zbog zdravstvenih problema jednog od članova benda. Naime, njihov bubnjar Nigel Glocker hospitaliziran je u ponedjeljak navečer zbog krvarenja u mozgu.

 

Na official facebook stranici frontman benda Bill Byford objavio je kako je Nigelovo stanje trenutno stabilno; budan je i može pričati unatoč strašnim glavoboljama, ali mora još neko vrijeme ostati u bolnici na pretragama. Između ostalog, napisao je i: ”Sve vaše poruke i molitve za oporavak Nigela proslijedit ću njegovoj ženi Gini, svi se molimo da brzo prebrodi ovo!”

 

S obzirom da je Saxon trenutno na turneji po UK, svi koncerti su odgođeni odnosno pomaknuti za veljaču 2015. S ovih nekoliko koncerata u UK bend će zaključiti svoju veliku europsku turneju, sadržanu od čak 38 datuma, Warriors Of The Road kojom obilježavaju 35. obljetnicu od izlaska njihovog prvijenca Saxon  (1979.)

About The Author

Glavni urednik Rockography Magazina – web portala posvećenog glazbi i koncertnoj fotografiji i član nadzornog odbora foto kluba “Color” Rijeka. Kao žestoki ljubitelj glazbe te koncertne i scenske fotografije zajedno sa svojim fotoaparatom našla sam se licem u lice s mnogim domaćim i stranim izvođačima kao što su: Massimo, Meritas, Arsen Dedić, Vatra, Tereza Kesovija, Opća Opasnost, Let 3, Metallica, Guns’N’Roses, Rammstein, Sting, Billy Idol te mnogi drugi... Iza sebe imam nekoliko samostalnih, ali i zajedničkih izložbi koncertne fotografije koje sam organizirala zajedno sa svojim sestrama Slavicom i Anom, također ljubiteljicama koncertne fotografije i urednicama Rockography Magazina. Sudjelovala sam i u skupnim domaćim i međunarodnim izložbama gdje je moj rad prepoznat i odlikovan višestrukim priznanjima i nagradama, a fotografije su mi objavljivane na brojnim domaćim portalima i u nekoliko časopisa. Dugogodišnji rad dosta je vezan uz riječku rock scenu, ali moja kreativnost najviše dolazi do izražaja na koncertima žestoke glazbe stranih izvođača, pogotovo na open air festivalima. Kaže se da slika govori tisuću riječi, no postoje fotografije koje ne samo da govore, nego pjevaju i sviraju tisuću pjesama. Glazbu nikada nisam samo slušala, uvijek sam ju osjetila srcem i gledala kroz objektiv te pokušavala pronaći najbolji način kako pravi trenutak učiniti vječnim.