Cure iz švedskog all female hard rock benda Crucified Barbara prije nekoliko su dana objavile na njihovoj official facebook stranici kako bend nakon 18 godina djelovanja i 4 objavljena studijska albuma prestaje s radom. Međutim, članice benda izjavile su kako će i dalje nastaviti svirati te glazbeno djelovati na rock i metal sceni, ali odvojeno.

CRUCIFIED BARBARA se razilazeU njihovoj oproštajnoj izjavi stoji: ‘Pozdrav svima! Danas vam s tugom priopćavamo kako je ovo dugo putovanje došlo do kraja. Crucified Barbara bila je naš san, a svi ste vi omogućili da se taj san i ostvari. Vrijeme koje smo provodile zajedno kao bend te trenuci na pozornici (i iza pozornice) koje smo dijelile s vama ostavljaju neizbrisiva sjećanja. Naši životni putevi su se razišli i moramo ići dalje. Posljednje godine uzele su svoj danak i jednostavno, radost i uživanje u sviranju izgubilo se tijekom vremena. Ali, mi smo glazbenice u srcu, i nijedna od nas nije odsvirala svoju posljednju notu, tako da ćemo se vjerojatno opet sresti, ali pod drugačijim okolnostima ili u drugim varijantama. Hvala svim osobama s kojima smo surađivale tijekom godina i hvala onima koji su vjerovali u nas kada nitko drugi nije. Ali bez vas, naših obožavatelja, ne bismo imale tu mogućnost vidjeti ljepotu i snagu onoga što rock glazba može učiniti. Hvala vam još jednom što ste ostvarili naše snove! Sve najbolje i najveće poštovanje! S poštovanjem, Crucified Barbara, Mia, Klara, Nicki, Ida.’

Bend Crucified Barbara osnovan je u Stocholmu (SWE) 1998. godine. Četiri cure, prijateljice, prvotno su počele svirati punk rock, no ubrzo su se prebacile na hard rock, kojeg su se držale do samog kraja. 2003. godine potpisuju ugovor s izdavačem GMR Music Group iz Švedske te ubrzo kreću sa snimanjem u studiju. Njihov debi album ‘In Distortion We Trust‘ objavljen je 2005. godine, a singl ‘Losing the Game’ odmah je dospio na osmo mjesto Švedske glazbene top ljestvice. Sveukupno su objavile četiri studijska izdanja, od kojih je ‘In The Red’, objavljen 2014. godine pod okriljem Despotz Recordsa, ujedno i njihov posljednji album.