Treće studijsko izdanje novih nada njemačkog heavy/power metala – benda Gloryful – novo je poglavlje legende o Sedni koja uključuje priče o kapetanu McGuerkinu i njegovoj posadi. Novi album naziva ‘End Of The Night’ karakterizira vrhunski napisan materijal, žestoki zvukovi i catchy pjesme. Mix i mastering albuma odradio je Charles Greywolf (Powerwolf) u studiju Greywolf. Za cover artwork zaslužan je Kris Verwimp, koji je surađivao s imenima kao što su Marduk, Absu, Thyrfing, Old Man’s Child itd. Gloryful je dosad objavio tri službena videa, album teaser i službeni lyric video koji su snimljeni u svrhu promocije novog albuma.

Danas izlazi novi album Gloryful-a
Gloryful dolazi iz Njemačke, a osnovali su ga Johnny La Bomba (vokal ) i Jens Basten (gitarist) u ljeto 2010. godine. Bend čine još i basist Daniel “Danij” Perl, bubnjar Hartmut Stoof te novopečeni gitarist Adrian Weiss. Iza sebe imaju dva studijska izdanja. Njihov debitantni album ‘The Warriors Code’ izdan je u svibnju 2013. godine, a producirao ga je Dan Swanö. Album je prepoznala publika te su odmah napravili promotivnu turneju koja je uključivala 30 koncerata u nekoliko zemalja, s bendovima kao što su Queensryche, Axxis, Bullet i High Spirits. Svega deset mjeseci nakon što je izdan njihov prvijenac, Gloryful je objavio i nastavak – ‘Ocean Blade’, s kojim su stekli fanove diljem svijeta. Izlazak albuma također je popraćen promotivnom turnejom, i to s imenima kao što su Accept, Hammerfall i Powerwolf. Oba albuma pobrala su odlične kritike publike i recenzirana su u gotovo svim relevantnim časopisima, kao što su Metal Hammer (D), Nuclear Blast Magazin (D), Legacy (D), Rock It! (D), Rock Tribune (B), Metallian (F), Terrorizer (GB)…

‘End Of The Night’ je treći album benda, a premaa riječima članova, to im je najžešći i najjači album dosad. Poručuju i da su se prevarili svi koji su mislili da bend ne može bolje, a tome u prilog ide i činjenica da je novo izdanje puno potencijalnih ‘hit’ pjesama te je ovo njihov dosad najzreliji i najsofisticiraniji glazbeni materijal u koji je uloženo mnogo truda.

Autentični i jedinstveni glas frontmena Johnnyja La Bombe jedan je od razloga zašto Gloryful iskače iz prosjeka. Najnoviji član benda Adrian Weiss poboljšava zvuk pjesama svojim izvanrednim i prekrasnim gitarskim aranžmanima. Što se tiče lirike i tekstova, ‘End Of The Night’ logički se nadovezuje na ‘Ocean Blade’ te otvara novo poglavlje legende o Sedni (Sedna – božica Inuita). Priča govori o propasti broda Ocean Blade, čiji kapetan McGuerkin stotinama godina nakon potonuća  uskrsne iz svog groba koji se nalazi na dnu oceana. U novom poglavlju kapetan McGuerkin, koji se sada naziva kraljem, vodi svoju vjernu i osvetoljubivu posadu u sljedeću borbu.

Charles Greywolf, gitarist benda Powerwolf, u svom se studiju Greywolf Studios pobrinuo za miksanje i mastering najnovijeg albuma. Također, on je bio odgovoran i za zvuk prethodnog albuma ‘Ocean Blade’. Sada materijal zvuči još sirovije i žešće nego prije. Belgijski umjetnik Kris Verwimp s bendom je surađivao otpočetka te je još jednom izradio zadivljujući artwork na novom albumu. Odnedavno, bend se udružio i s booking agencijom Continental Concerts,koja će se pobrinuti da u budućnosti ove dečke viđate još i češće na pozornicama.

 

‘End Of The Night’ izdan je danas, 26. kolovoza 2016. godine pod okriljem diskografske kuće Massacre Records. Gloryful novim albumom dokazuje kako ima puno potencijala, kako s pravom pripadaju heavy i power metal sceni te kako mogu popuniti prazninu koja će ostati iza uskoro umirovljenog Manowara ili Sabatona koji u zadnje vrijeme postaju sve više komercijalni.

Više informacija o Gloryful i njihovom novom albumu možete naći na službenim stranicama benda: http://www.gloryful.nethttps://www.facebook.com/gloryfulhttps://twitter.com/gloryfulmetalhttp://www.youtube.com/GloryfulMetal

Danas izlazi novi album Gloryful-a‘End Of The Night’ tracklist:
1. Intro: Dawn Of The Raven King
2. This Means War
3. The Glorriors
4. Hail To The King
5. Heart Of Evil
6. End Of The Night
7. For Victory
8. God Against Man
9. On Fire
10. Rise Of The Sacred Star