DETECTIVE JONES kao ''MRAV NA SUNCU''!

Detective Jones promo foto

Nakon zanimljivog posljednjeg singla ”U gužvi”, zagrebački rock bend Detective Jones izdaje novu i ponešto drugačiju pjesmu ”Mrav na suncu”.

Spot je sniman na dvije lokacije i time prati pjesmu u atmosferi i tekstu. Kadrovi snimani u centru Zagreba prikazuju pritisnutost rutinom, otuđenost i želju za bijegom “negdje drugdje”. Taj dio kamermanskog posla odradio je Vjekoslav Palinić. Drugi dio je sniman u Staroj Novalji, a prikazuje opuštenost, prirodnost i jednostavno, dobro, staro uživanje na ljetovanju. Kadrove mora i plaža snimali su autor pjesme Denis Špičić i njegova djevojka Marina Hudolin, koja se također pojavljuje u spotu. Za montažu i postprodukciju zaslužan je Filip Filković Philatz.

”Pjesma svojom nostalgičnom atmosferom i zvukom priziva šezdesete i kraj dugog toplog ljeta. Tekst govori o eskapizmu i lutanju dok se na refrenu razbija ta sumornost pozitivnim i pamtljivim riječima i melodijom.” najavio je Denis Špičić, autor teksta je glavni vokal benda.

Glazbu je napisao zajedno s Vladom Mirčetom, Zdeslav Klarićem iz grupe Pips,chips&videoclips te Bojanom Šalamonom Shallom iz Connecta.

Spot su snimali Denis Špičić, Marina Hudolin i Vjekoslav Palinić, dok je za postprodukciju bio zadužen Filip Filković Philatz.

 

 

 

Pogledajte spot