JONATHAN – “HEAVEN”

“Well, heaven is made out of things that you put me through…”

Grupa Jonathan objavila je singl “Heaven”, prvi s nadolazećeg mini albuma “To Love…”.

 

 

“Na prvom albumu generalni osjećaj je bila eksplozija zanosa, ljutnje i bunta, a nakon toga počelo nas je voditi u nazovimo »dubljem«, intimnijem smjeru, a glazbeno opet na put u nepoznato.” – tim riječima je atmosferu novog, dugoočekivanog materijala opisao pjevač  Zoran Badurina. “Heaven”, moćna, slojevita balada definitivno predstavlja jedan od novih kreativnih vrhunaca grupe Jonathan, uz bok singlovima “Maggie”, “Pictures” i “Communicate!” i nekolicini ostalih favorita prvijenca poput “Hands” I “The School”. Pjesmu je bend već svirao na nekim nastupima, ali prvu pravu promociju doživjet će na zagrebačkom Reflektor festivalu 4. lipnja.

Singl “Heaven” prva je službeno objavljena pjesma s izdanja “To Love…”, mini albuma od 7 pjesama čiji je se izlazak dogoditi u lipnju. Bit će to prvi dio albuma čiji će drugi dio, nazvan “Or To Hold” biti predstavljen u sljedećoj fazi čime će se potpuno zaokružiti drugo Jonathanovo izdanje.

Pjesma “Heaven” snimana je tijekom ožujka u studiju Jork u Kopru, a dodatna nasnimavanja obavljena su u travnju u riječkom G.I.S.-u gdje je snimka i masterirana. Kompletnu produkciju potpisuje Matej Zec koji je dosad radio na oba Jonathanova izdanja – debi albumu “Bliss” i maxi singlu “Getting Closer Is Keeping Us Apart”. Uz bend u pjesmi su svirali Ivan Kovačić Kova (saks), Darko Terlević (klavir), Tea Grubišić Mihalić (violina), Eduard Kraljić (violina) dok je prateće vokale otpjevala Ana Jakšić. Uz nove materijale bend je pripremio novi set fotografija čija autorica Doris Fatur s kojom je grupa radila dosadašnje fotografije. Styling, uz Doris, potpisuju Ana Fucijaš i Marija Koštić, frizure su napravljene u salonu She Cuts Your Hair, a na snimanju u zagrebačkom klubu Super Super korištena su odjela Ivice Klarića.

Jonathan su LAA bend.