Grupa REPUBLIKA, pop-rock-punk autorski bend iz Slavonskog Broda predstavlja novi singl “To nije ljubav”. Video je snimljen za vrijeme nastupa benda u emisiji “Studio 2 Live” u izdanju i full produkciji MPBHRT-a, Muzičke produkcije radio-televizije BiH, a premijerno će na BHT1 u ponedjeljak 25.07. u 21:15 ući u emisiju BHRT TOP 15.

Grupa Republika

Grupa REPUBLIKA početkom 2013. godine započinje sa snimanjem nagomilanih autorskih pjesama sa željom da međusobne individualnosti i izražaje objedini i podigne na višu – kreativnu razinu, i stvori prepoznatljiv sound.
Nastala je na zasadima punka, no punk usmjerenje oblikuje i pop i rock bojama, te se u konačnici i deklarira kao pop-rock-punk bend. Pjesme su energične i nerazblaženo pjevne, u kojima se osjeća emotivno poštenje, dok su tekstovi obojani cinizmom i ironijom, te izrazito senzibilni, pisani kao odjek svakodnevnih situacija. Članovi su: Dubravko Đuričić – vokal i gitara, Matija Obradović – gitara, Filip Križan – bas gitara i Ivo Baričević – bubanj.
Čvrsta četvorka koja čini REPUBLIKU, naziv izabire pod utjecajem antisociološkog vala koji karakterizira današnjicu u smislu otuđenosti i separativnosti. Otpor i buntovnički nemir izraženi kroz vesele i raspjevane refrene o crnjacima, ljutnji i boli, temelj su naziva REPUBLIKA.

Krajem prošlog mjeseca Grupa Republika je predstavila peti singl za Croatia Records “Pišem kući propalo je sve”. Pjesma je snimljena u studiju ZG ZVUK, a producent je Hrvoje Prskalo.

Facebook: https://www.facebook.com/GrupaRepublika/

About The Author