GUERRILLA MAINSTREAM
NOVI SINGL I SPOT „CES’T LA VIE VIRTUAL“

Guerilla Marketing predstavlja singl “Ces't la vie virtual”

Guerilla Mainstream – Promo(Doringo Photography)

 

Glazbenici koji sviraju u bendu Hladno Pivo, upustili su se u dodatni projekt Guerrilla Mainstream, a predstavljaju novi singl “Ces’t la vie virtual”. 

 

Ova krajnje nekorektna audio-vizualna družina za projekt kaže da je ružni patak Hladnog piva. Drugi singl glazbeno scenskog koncepta Guerrilla Mainstreama pod nazivom “Ces’t la vie virtual” donosi bazični zvuk klasičnog punk rock tria bez ikakvih pomodarskih dodataka, elektronike, folka ili trapa. Produkciju pjesme potpisuje Denyken, a prati ju hi-tech video spot u režiji Dinka Čvorića – Doringa.

 

“Ovoga puta Suba, Šoki i Zoki ulaze u svijet brzog interneta pojačani tajanstvenim steam-punk “Duckfaceom”. U pjesmi se pjeva na četiri jezika, a višeglasno pjevanje pojačano štektanjem gitara, bubnja i basa objašnjava na sarkastičan način zašto svijet polako, ali sigurno, odlazi u ….. materinu”, poručuju iz Guerrila Mainstreama.

https://www.youtube.com/watch?v=l-b3FkJtraw


Guerrila Mainstream je, kažu, korona-virus hrvatske estrade. Ne bira političko opredijeljenje, rasu, spol, stupanj graviditeta, seksualnu orijentaciju niti zanimanje. Koncept okuplja pojedince iz različitih društvenih slojeva i dobnih grupacija, a svatko može biti njegov dio i biti koncept sam za sebe ako posjeduje dovoljno smisla za apsurd, ironiju i humor. 

 

“Društvena, politička, ekonomska i tehnološka previranja su nam kroz povijest pokazala kako ono što je danas alternativa, sutra može postati glavna struja i obratno. U Guerrilla Mainstream konceptu ta granica ne postoji. Djelovanje može biti i u undergroundu i na naslovnicama celebrity magazina ili jednostavno nigdje”, poručuju Suba zadužen za bubnjeve, vokal i prateće glasove, Šoki na bas gitari, kao i pratećim glasovima i krikovima, te Zoki na gitari i pratećim glasovima.

 

Sama ideja je krenula od pojedinih članova grupe Hladno Pivo, zagrebačkog punk-rock sastava, koji su željeli probati drugačiji pristup glazbi, tekstu i medijima te isprazniti ladice s pjesmama koje možda nikada ne bi ugledale svjetlo dana. Anglizam “Guerrilla Mainstream” bi u slobodnom prijevodu značio “ni vrit ni mimo”, a njegovim korištenjem u nazivu koncepta, kažu, žele se približiti i onima na kojima će, nažalost, ovaj svijet nakon njih ostati.

Ovi tribuni slobodne riječi i žestokog zvuka u pauzama rada najvećeg punk-rock bnda s ovih prostora pripremaju i novi album čiji izlazak najavljuju za ovu zimu s plinom ili bez njega. Singl “Ces’t la vie virtual” dostupan je na svim glazbenim digitalnim servisima.