M.O.R.T. objavio videospot za singl “Ćaća”

 

Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. objavila je videospot za singl “Ćaća”, a riječ je o još jednoj pjesmi koja se nalazi na hvaljenom albumu “Samo hrabro i bezveze!”.

mort

M.O.R.T. na Brijačnici 2022. (foto: Slavica Rudec)

„Ćaća je pank bluz očenaš iz srca Dalmatinske zagore iznjedren u teškim vremenima lockdowna 2020. Tih dana sam se osjećao napušteno i izdano od svog najužeg kruga muških prijatelja, sam na potopljenom brodu kad i štakori odu, s tog mjesta sam zavapio bluz i brod je krenio da izranja, više nisam bio sam, na njemu je sad samnom bio i Ćaća. Ovaj bluz je posvećen svim hrabrim muškarcima pogotovo očevima. Hvala vam što postojite, potrebniji ste svijetu više nego što mislite“, poručuje Zvrk iz benda M.O.R.T.

 

M.O.R.T. – “Ćaća”

 

Na spotu je radio Lovre Kondža koji potpisuje režiju i scenarij. „ Ideja je bila kroz spot prikaziti udaljenost oca i sina s pozitivnim prizvukom, gdje dijete, odnosno bend, kanalizira svoju traumu iz djetinjstva kroz glazbu. Narativ samog spota poziv je svakom muškarcu da preuzme brigu o djetetu u sebi i  prihvati svoju traumu kako bi mogao postati bolji čovjek, otac, sin i prijatelj“, pojašnjava redatelj Kondža.

 

Najnoviji singl “Ćaća” skinut je s hvaljenog petog albuma „Samo hrabro i bezveze!“. Prema zbroju liste najeminentnijih domaćih glazbenih kritičara, koje objavljuje tjednik Nacional, uvršten je među top 10 albuma 2023. godine. Aleksandar Dragaš ga u Jutarnjem listu stavlja na drugo mjesto od top pet nazivajući ga “najboljim domaćim rock albumom godine”. Telegramov Igor Jurilj ga je uvrstio među albume koji su obilježili 2023. hvaleći “furiozan i frenetičan egzistencijalistički krik.” Ravnododna.com napominje da je “možda i najbolje što su ikad snimili” dok Muzika.hr hvali “bolne, iskrene stihove i frenetičnu buku”.

 

Novi singl dostupan je na svim streaming servisima. 

Omiljena sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. započet će seriju novih koncerata predstavljanjem novog izdanja i to s nastupom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Singlovi poput “Imam sve”, “Svijet se sužava”,  “Mamuran” ili “Osoba A”, razorna ritam sekcija, sirova svirka kao i presjek dosadašnje karijere čekaju publiku 2. ožujka 2024. godine.