‘The Messiah has arrived!’ – ponosno i zadovoljno stoji u objavi na službenoj facebook stranici Derricka Greena, pjevača benda Sepultura. ‘Machine Messiah’ naziv je novog, četrnaestog po redu studijskog izdanja ovih brazilskih metal legendi, a objavljen je danas, 13. siječnja 2017. godine pod okriljem diskografske kuće Nuclear Blast.

‘Machine Messiah’ sastoji se od ukupno deset pjesama, a album je producirao Kens Bogren (Opeth, Amon Amarth, Katatonia). Gitarist benda Andreas Kisser kratko je prokomentirao naziv i značenje albuma te proces stvaranja: ”Glavna inspiracija za Machine Messiah bila je robotizacija suvremenog društva. Koncept boga kao stroja koji je stvorio čovječanstvo, a sada se čini kao da se ovaj ciklus zatvara, vraća na svoju početnu točku. Nastali smo od strojeva i vraćamo se odakle smo i došli. Mesija, kada se ponovno vrati na ovaj svijet, bit će robot ili humanoid, naš bio-mehanički spasitelj.”

Što se tiče izuzetne ilustracije albuma, Kisser objašnjava: ”Naišao sam na rad umjetnice Camille Della Rosa u nekim istraživanjima koje sam provodio tražeći alternativne umjetnike koji bi radili na naslovnici našeg novog albuma. Na umu sam imao koncepciju i naziv albuma, Machine Messiah, međutim, to nije bilo toliko važno budući da sam bio u potrazi za različitim stilovima i idejama, drugačijim umjetnicima. Kad sam ugledao njezine slike našao sam se izuzetno impresioniran njezinim stilom, prepunom boja i značenja, vrlo jedinstvenim i živopisnim! Ona dolazi s Filipina, mjesta na kojem smo svirali prije nekoliko godina gdje smo mogli osjetiti intenzitet njihove kulture, vrlo moćan! Ona ima takvu moć u svojim slikama i crtežima!’

”Iznimno sam zadovoljan sa svime oko Machine Messiah albuma. To je Sepulturin album, ali rađen u novom smjeru i drukčijeg intenziteta, novi glazbeni izazov, što je korak naprijed! Jedva čekam pokazati svijetu našu glazbu za novi dolazak Mesije.”

‘Machine Messiah’ popis pjesama:

01. Machine Messiah
02. I Am The Enemy
03. Phantom Self
04. Alethea
05. Iceberg Dances
06. Sworn Oath
07. Resistant Parasites
08. Silent Violence
09. Vandals Nest
10. Cyber God